SEMELIŠKIŲ GIMNAZIJA
Trakų g. 73, Semeliškės, Elektrėnų sav.; į.k. 190664977; semeliskes@gmail.com; tel (8 528) 32 537

PRADŽIA
STRUKTŪRA IR KONTAKTAI
ADMINISTRACINĖ INFORMACIJA
KORUPCIJOS PREVENCIJA
VEIKLOS SRITYS
GALERIJA
Neįgaliems

Nacionalinis žygis ,,Sveikas kaip ridikas“

Išvyka į Molėtus
   Nesvarbu, ar esi linksmas, rimtas, ar išdykęs, svarbu, kad nori sportuoti, žygiuoti ir tapti sveikas kaip ridikas. Linksmai nusiteikę, pasiruošę nuotykiams, rugsėjo 14-ąją dieną Neries regioniniame parke žygiavo moksleiviai iš visos Lietuvos. Nacionalinis moksleivių žygis ,,Sveikas kaip ridikas“ sukvietė 2000 dalyvių. Jie įveikė pasirinktus 5 ir 10 km maršrutus. Žygį organizavo Lietuvos vaikų ir jaunimo centras su partneriais: Švietimo ir mokslo ministerija, Lietuvos Respublikos užsienio reikalų ministerija, Neries regioniniu parku. Pasak Lietuvos vaikų ir jaunimo centro atstovės, vienos iš žygio organizatorių Vilmos Smaliukienės, Lietuvos moksleivių fizinis aktyvumas yra pasiekęs kritinę ribą, užima priešpaskutinę vietą ir lenkia tik Slovakiją. Žygis įskiepija ne tik žygiavimo malonumą, bet ir skatina susimąstyti apie visam pasauliui svarbius dalykus.
   Išžygiuojančius vaikus palydėjo, o grįžtančius pasitiko žinomas lektorius, treneris ir motyvatorius Ignas Bakėjus. Mokinių saugumu rūpinosi Neries regioninio parko darbuotojai.
   13 Semeliškių gimnazijos pradinių klasių mokinių su mokytoja V. Vitkauskaite, mama Laima Klerauskiene įveikė 5 km trasą bei dalyvavo įvairiuose ,,Pasaulio miestelio“ edukaciniuose užsiėmimuoe, kuriuos parengė Lietuvos vaikų ir jaunimo centro komanda. Antrokai su mokytoja Vaita žygiavo antrus metus iš eilės.
   17 vyresniųjų klasių mokinių su mokytoja N. Ustiliene žygiavo 10 km. Visus lydėjo gera nuotaika, noras įveikti maršrutą, atsakyti į nuorodose pateiktus klausimus. Jaunimui tai buvo puiki galimybė atitrūkti nuo išmaniųjų prietaisų ir pasigrožėti kerinčia Neries regioninio parko gamta, apžiūrėti Karmazinų, Buivydų, Bradeliškių, Buivydų II (Vėjo) piliakalnius, sustoti ties šventuoju Daubų ąžuolu, praeiti pro miške pasislėpusius Karmazinų vienkiemius, pasipuošusius rudeniniais jurginų žiedais, pūpsinčiais moliūgais.
   Įveikto maršruto patirtys išliks ilgam laikui. Išliks atrastas bendrystės džiaugsmas, kai paslydusiam bendrakeleiviui ištiesi pagalbos ranką, nuolankiai praleidi nuo kalno ne bėgantį, bet ,,skriejantį‘ žygeivį ar padedi įveikti stačius, medinius laiptelius pavargusiam draugui. Ne veltui yra sakoma, jei nori patikrinti žmogų, eik su juo į žvalgybą. Perfrazuojant galima būtų pasakyti: ,,Jei nori pažinti draugą, susiruošk su juo į žygį“.
   Visi, įveikę maršrutą, gavo Žygeivio pažymėjimą ir medalį. Žygeiviai dėkoja pavaduotojai Astai Dzikevičienei, laikinai atliekančiai direktoriaus funkcijas už galimybę dalyvauti žygyje bei šauniems vairuotojams Gediminui Bulvydui ir Algiui Nenortui už kantrybę, saugią kelionę.

Nijolė Ustilienė