SEMELIŠKIŲ GIMNAZIJA

PRADŽIA
MOKYKLA
ADMINISTRACIJA
PASLAUGOS
PASIEKIMAI
PEDAGOGAI
VEIKLA
KONTAKTAI
GALERIJA

Žemės diena

Išvyka į Molėtus
Kiek kainuoji, žeme tu gimtoji,

Ir su kuo palygint man tave?

Tavo kainos auksas neatstoja,

Nes esi be galo man sava.

    Semeliškių gimnazijoje kovo 20 d. vyko renginys skirtas Pasaulinei žemės dienai ir Pasaulinei vandens dienai (kovo 22 d.) Į gimnazijos koridorių, kurio grindys buvo nutiestos raudonu kilimu, o kabinetų durys išpuoštos mėlyno popieriaus vandens lašais su lietuvių liaudies priežodžiais ir patarlėmis apie vandenį, rinkosi visa gimnazijos bendruomenė.
    Renginio vedėja chemijos ir technologijų mokytoja Meilutė Rašimienė ragino mylėti žemę, tausoti ir branginti vandenį. Tik meilė gali išsaugoti šį brangiausią turtą!
   Šventės metu pasidžiaugėme laimėjimais „Temidės“ konkurse. Mokytoja Teresa Seržantovič, už komandos paruošimą konkursui, dėkojo ir įteikė padėkas mokytojoms: Vaitai Vitkauskaitei ir Nijolei Ustilienei.
    Vėliau buvo pristatytas projektas „Ir švariau ir smagiau“. Dešimtos klasės mergaitės, vadovaujamos technologijų mokytojos Meilutės Rašimienės, kūrė drabužių kolekciją iš antrinių žaliavų. Smagu buvo žiūrėti į podiumu vaikščiojančius modelius ir jų sukurtus kostiumus.
    Po kolekcijos pristatymo sveikatos priežiūros specialistė Stasė Liudvinavičienė papasakojo apie vandens reikšmę žmogui, patarė kokį vandenį rinktis prekybos centruose ir pakvietė visus į „Neste“ arbatos gaminimo ir degustavimo pamokėlę.
   Smagiai praleidę laiką, atsigaivinę skania arbata, susirinkome mokyklos kieme. Juk, tarsi specialiai, Pasaulinės žemės dienos proga, gamta mums padovanojo nuostabų reginį – saulės užtemimą. Vieni kitiems perduodami suvirintojo akinius, stebėjome ir džiaugėmės šiuo gamtos reiškiniu.
    Renginį užbaigėme bendra nuotrauka „vandens laše“

Parengė mokytoja Meilutė Rašimienė