SEMELIŠKIŲ GIMNAZIJA
Trakų g. 73, Semeliškės, Elektrėnų sav.; į.k. 190664977; semeliskes@gmail.com; tel (8 528) 32 537

PRADŽIA
STRUKTŪRA IR KONTAKTAI
ADMINISTRACINĖ INFORMACIJA
KORUPSIJOS PREVENCIJA
VEIKLOS SRITYS
GALERIJA
Neįgaliems

Gimnazijos „Lauko klasėje“ – vabzdžių viešbutis

Išvyka į Molėtus
   Viešbučiuose gali įsikurti ne tik žmonės, bet ir vabzdžiai arba vabalai. Gimnazijos „Lauko klasėje“ atidarytas penkių žvaigždučių viešbutukas zvimbiantiems, dūzgiantiems ir ropojantiems vabzdžiams. Tikimės, kad jame prieglobstį suras įvairiausi vabalėliai: boružės, auksaakės, kamanės, vapsvos, drugeliai, vorai, šimtakojai ir kiti.
   Vabzdžių viešbučio pagrindą – namuko formą, sukalė techninio personalo darbuotojai: J. Taraškevičius, A. Apanavičius ir direktoriaus pavaduotojas ūkio reikalams A. Buividavičius. Į viešbučio statybą neformalių užsiėmimų metu įsitraukė 6,7,8,9 klasių mokiniai. Statyboms vadovavo technologijų mokytoja E. Matonienė. Kiekvieną kambarėlį mokiniai užpildė natūraliomis, miške, savo kieme, paupyje surinktomis gamtinėmis medžiagomis: pagaliukais, medžių šakelėmis, pušų ir eglių kankorėžiais, medžių žieve, kerpėmis, samanomis, nendrėmis. Viešbučio idėją pateikė gimnazijos direktorė A. Dzikevičienė.
   Viešbutyje tarsi pateikiamas sumažintas vabzdžių gyvenimo gamtoje modelis. Tai puikus edukacinis objektas, suteikiantis galimybę iš arčiau pažvelgti į vabzdžių gyvenimą, ugdantis vaikų dėmesingumą gamtai ir skiepijantis aplinką tausojantį pavyzdį.


Parengė: gimnazijos direktorė A. Dzikevičienė