SEMELIŠKIŲ GIMNAZIJA

PRADŽIA
MOKYKLA
ADMINISTRACIJA
PASLAUGOS
PASIEKIMAI
PEDAGOGAI
VEIKLA
KONTAKTAI
GALERIJA

Neįkainojama patirtis Vokietijoje

Išvyka į Molėtus
   Lapkričio 20-26 d. Liubeke (Vokietija) vyko vokiečių kalbos kvalifikacijos kėlimo kursai, kuriuos organizavo Vokietijos užsienio draugija. Juose dalyvavo vokiečių kalbos mokytojai ir dėstytojai iš Skandinavijos, Baltijos, Rytų Europos šalių. Kursuose dalyvavo iš Semeliškių gimnazijos vokiečių kalbos mokytojas metodininkas Povilas Liperskis- vienintelis iš Lietuvos.
   Kurso metu buvo dalijimąsi gerąja darbo patirtimi, stebimos anglų, vokiečių kalbų, politinės ekonomikos, geografijos, istorijos pamokos. Mokytojai organizuoja darbą taip, kad mokiniai savarankiškai spręstų problemas, ieškodami informacijos knygose, internete, spaudoje.
   Domėjomės, kaip dirba vokiečių kalbos mokytojai Norvegijoje. Ten kiekvienas mokytojas turi atskirą kabinetą, aprūpintą moderniausia mokymo technika. Darbas vyksta ir nuotoliniu būdu: mokytojai siunčia mokiniams užduotis, gauna atsakymus ir įvertina.
   Teko susitikti su Nobelio premijos laureate Herta Miuler. Rašytoja skaitė ištraukas iš savo knygų, kuriose vaizduojama emigranto kančia, persekiojimai, tremtis.
   11-24 d. vykome į Hamburgą, susipažinome su miesto įžymybėmis. Marita Gareis, mokslo bendradarbė iš Upsalos universiteto, kalbėjo apie emigrantų integraciją į Švedijos visuomenę.
   Ši išvyka buvo labai naudinga: pasidalinome gerąja patirtimi, pasimokėm iš užsienio kolegų, patobulinom vokiečių kalbos įgūdžius, susipažinome su politiniu, ekonominiu ir kultūriniu Vokietijos gyvenimu. Gautas žinias ir patirtus įspūdžius pritaikysiu ugdymo procese.


Semeliškių gimnazijos vokiečių kalbos mokytojas metodininkas Povilas Liperskis