SEMELIŠKIŲ GIMNAZIJA
Trakų g. 73, Semeliškės, Elektrėnų sav.; į.k. 190664977; semeliskes@gmail.com; tel (8 528) 32 537

PRADŽIA
STRUKTŪRA IR KONTAKTAI
ADMINISTRACINĖ INFORMACIJA
KORUPSIJOS PREVENCIJA
VEIKLOS SRITYS
GALERIJA
Neįgaliems

Gedulo ir vilties diena

Išvyka į Molėtus
   Tarptautinė komisija nacių ir sovietinio okupacinių režimų nusikaltimams Lietuvoje įvertinti kvietė visas ugdymo įstaigas paminėti Birželio 14-ąją-Gedulo ir vilties dieną. Šiemet buvo minimos 82-osios pirmųjų Lietuvos gyventojų trėmimo metinės, kuomet per vieną savaitę buvo ištremta 17 500 žmonių.
   Elektrėnų sav. Semeliškių gimnazijos mokiniai dalyvavo pilietinėje iniciatyvoje ,,Vilties paukštis". Dailės kabinete įsikūrusiose kūrybinėse dirbtuvėse mokiniai su dailės mokytoja E. Matoniene kūrė vilties paukščius. Juodais gedulo kaspinėliais papuošti paukščiai sutūpė gimnazijos kiemelyje . Tegul jie skraido laisvai ir atneša viltį. kad ateityje šie tragiški įvykiai nesikartotų., kad pasaulis išmoktų ir nūdienos pamokas Ukrainoje. Skambėjo Vlado Kalvaičio SRB ištraukos. Mokiniai skaitė ,,Himną duonai", prašydami : „Kasdieninės duonos duok mums šiandien.“ Šiandien... mes tikim – dangus mus girdi. Taip kartoju ne aš vienas". Visi dalijosi duonos gabalėliais. Tremtiniai gaudavo mažą duonos davinį ir mokėdavo juo dalintis vieni su kitais.
   Istorijos mokytojai O. Kozėllienė ir S. Švedarauskas 5-8, I-II klasių grupėse pravedė edukacines-kūrybines veiklas, skirtas Gedulo ir vilties dienai paminėti. Šios pamokos kino, poezijos, prozos, prisiminimų kalba papasakojo šalies istoriją, paženklintą trėmimais, lageriais, mirtimi. Turime puoselėti istorinę atmintį, pagerbti buvusius tremtinius, lagerių kančias išgyvenusius žmones. Ir niekada neprarasti vilties...


Nijolė Ustilienė