SEMELIŠKIŲ GIMNAZIJA
Trakų g. 73, Semeliškės, Elektrėnų sav.; į.k. 190664977; semeliskes@gmail.com; tel (8 528) 32 537

PRADŽIA
STRUKTŪRA IR KONTAKTAI
ADMINISTRACINĖ INFORMACIJA
KORUPSIJOS PREVENCIJA
VEIKLOS SRITYS
GALERIJA
Neįgaliems

Vėlinės

Išvyka į Molėtus
   Kaip pageltę lapai rudenį nukrenta ir sunyksta, taip ir žmogaus gyvenimas šioje žemėje anksčiau ar vėliau baigiasi. Per Vėlines mus apgaubia gedulas, rimtis, susikaupimas. Susimąstome apie žmogaus būties trapumą, laikinumą. Ir dar labiau branginame gyvenimą.
   Spalio mėnesį Semeliškių gimnazijoje vyko Vėlinėms skirtas miniprojektas ,,Kryžiai karpiniuose“. 7 kl., 10 kl., 11 kl. mokiniai, vadovaujami technologijų mokytojos Meilutės Rašimienės, karpė kryžius, klijavo juos ant popieriaus lapų ir gimnazijos erdvėje surengė karpinių parodą.
   Spalio 22 d. Semeliškių gimnazijos Jaunojo muziejininko būrelio nariai su vadove Meilute Rašimiene ir gimnazijos Mokinių tarybos nariai su mokytoja Nijole Ustiliene organizavo ir vykdė jau tradicine tapusią kapų tvarkymo akciją ,,Apleistas kapas“. Semeliškių kapinėse buvo sutvarkytos penkios seniai palaidotų žmonių kapavietės.
   Lapkričio 2 d. ant niekieno nelankomų kapų sužibo vienišos žvakutės, kurias uždegė gimnazijos Mokinių tarybos mokiniai. Akcija ,,Žvakutė ant užmiršto kapo“, vėjyje plazdančios liepsnos priminė, kad reikia stabtelėti ir pagalvoti apie gyvenimo prasmę, tikrąją Vėlinių esmę, pagerbti mirusiuosius malda. Juk svarbiausia ne žvakių, gėlių gausa, bet pagarba mirusiems ir malda už juos.


Meilutė Rašimienė