SEMELIŠKIŲ GIMNAZIJA
Trakų g. 73, Semeliškės, Elektrėnų sav.; į.k. 190664977; semeliskes@gmail.com; tel (8 528) 32 537

PRADŽIA
STRUKTŪRA IR KONTAKTAI
ADMINISTRACINĖ INFORMACIJA
KORUPCIJOS PREVENCIJA
VEIKLOS SRITYS
GALERIJA
Neįgaliems

Vėlinės

Išvyka į Molėtus
   Kai vėjai neranda vietos nei danguj, nei žemėj, kai medžiai iki paskutinio lapo apnuogina savo sielas ir tampa vaiduokliais, kai naktys tokios tamsios, o niūrumas ir sielvartas brenda per geltonų lapų pusnį, žinok – artėja Vėlinės.
   Vėlinės- tai mums, gyviesiems skirta šventė. Tai laikas, kada susimąstai apie gyvenimo prasmę: kas esi? kaip gyveni? kaip elgiesi?
   Rytojus niekam nepažadėtas: nei jaunam, nei senam. Galbūt šiandien paskutinė galimybė apkabinti gyvenimą. Tai kodėl to nedarai? Kodėl tai atidedi rytdienai?
   Juk rytdiena gali ir neišaušti.
   Spalio 17 d. Semeliškių gimnazijos jaunojo muziejininko ir gimnazijos mokinių tarybos nariai organizavo ir vykdė apleistų kapų tvarkymo akciją. Semeliškių kapinėse buvo sutvarkyti du apleisti kapai. Vieną iš šių kapų puošia metalinis kryžius, kurio nuotrauka yra knygoje „Lietuvos kryžiai“.
   Spalio 26 d. Semeliškių gimnazijos neformaliojo švietimo „Jaunasis muziejininkas“ nariai (vadovė Meilutė Rašimienė) gimnazijos bendruomenę pakvietė į atvirą pamoką- renginį „Neišsakyti žodžiai...“
   Žvakutėmis ir klevo lapais išpuoštoje aktų salėje mokiniai skaitė Laimužės Stankevičienės eilės, Bruno Ferrero mintis. Tylos minute pagerbė išėjusius amžinybėn ir sukalbėjo maldą.
   Lapkričio 7 d., sugrįžus po rudens atostogų, mokiniai dalyvaus akcijose „Uždek žvakutę mirusiems“, ,,Žvakutė ant užmiršto kapo“. Jie uždegs žvakeles ne tik ant išėjusių mokytojų kapų, bet ir ant tų žemės kauburėlių, kurių jau niekas nebelanko.
   Tad šiomis kapinių lankymo dienomis, maldoje prisiminkite išėjusius, pagalvokite apie sąsajas su šiapus ir anapus, pabūkite tyloje, uždekite vilties, šviesos žvakes, bendraukite su artimaisiais. Atvykę į seniai lankytas kapinaites, nepamirškite aplankyti ir šalia gyvenančių giminaičių, kad mums perduotos tradicijos būtų perduodamos iš kartos į kartą.

Meilutė Rašimienė