SEMELIŠKIŲ GIMNAZIJA
Trakų g. 73, Semeliškės, Elektrėnų sav.; į.k. 190664977; semeliskes@gmail.com; tel (8 528) 32 537

PRADŽIA
STRUKTŪRA IR KONTAKTAI
ADMINISTRACINĖ INFORMACIJA
KORUPSIJOS PREVENCIJA
VEIKLOS SRITYS
GALERIJA
Neįgaliems

Projektas „Šviesi ateitis – talentingi vaikai“

Išvyka į Molėtus
   Vykdydami Elektrėnų savivaldybės švietimo ir ugdymo programos vaikų socializacijos projektą „Šviesi ateitis – talentingi vaikai“, siekdami labai geros mokymosi motyvacijos, labai gero mokinių lankomumo, spalio 8 d. Semeliškių gimnazijos gimnazistai kartu su projekto vadove- direktoriaus pavaduotoja ugdymui A. Dzikevičiene, technologijų mokytoja M. Rašimiene ir matematikos mokytoja O. Bukiniene vyko į netradicinę, pažintinę - edukacinę pamoką Molėtuose.
    Edukatorė Jurgita pasitiko projekto dalyvius ir pakvietė į edukacinę klasę, kurioje vyko pažintis su šiuolaikiniais stiklo dekoravimo būdais ir technikomis, su stiklo istorija nuo ištakų iki šių dienų. Kiekvienam edukacijos dalyviui buvo išdalintos darbo priemonės. Pasitelkę fantaziją, kūrybiškumą, mokiniai ir mokytojai kūrė piešinio kontūrą popieriuje, kurį vėliau stiklo dekoravimo dažais perkėlė ant stiklo ir galėjo džiaugtis savo sukurtais darbais.
   „Tapyba ant stiklo“ – tai susikaupimo, kūrybiškumo ugdymo, teigiamų emocijų ir geros nuotaikos skatinimo edukacinė programa, kurios metu mokiniai lavino vaizduotę, kūrybinį mąstymą bei kūrybinius gebėjimus.
   Po edukacijos laukė pažintis su pirmuoju specializuotu stiklo dirbinių muziejumi Lietuvoje. Gidė susipažindino su XX-XXI a. sandūroje veikusių Lietuvoje stiklo fabrikų ir gamyklų bei lietuvių menininkų pagamintais stiklo dirbiniais, XVII-XIX a. veikusių stiklo manufaktūrų stiklo dirbinių duženų ir ugniai atsparių medžiagų liekanomis.
    Paveikslų galerijoje veikė EVOS LAUMA piešinių paroda „STEBUKLAI“. Ši paroda paskatino susimąstyti ir prisiminti baltų mitus apie pasaulio sukūrimą bei atrasti saulėgrįžos šventimo sąsajų dabartyje. Daugiasluoksniai dailininkės piešiniai, apžiūrimi skirtingo apšvietimo plotmėje, įgydavo vis kitokį atspalvį ir perteikdavo gyvumo įspūdį.
   Turininga, įsimintina, nuostabi, kupina neišdildomų įspūdžių buvo Semeliškių gimnazijos gimnazistų ir juos lydėjusių mokytojų diena Molėtuose.

Elektrėnų sav. Semeliškių gimnazijos direktoriaus pavaduotoja ugdymui Asta Dzikevičienė