SEMELIŠKIŲ GIMNAZIJA
Trakų g. 73, Semeliškės, Elektrėnų sav.; į.k. 190664977; semeliskes@gmail.com; tel (8 528) 32 537

PRADŽIA
STRUKTŪRA IR KONTAKTAI
ADMINISTRACINĖ INFORMACIJA
KORUPCIJOS PREVENCIJA
VEIKLOS SRITYS
GALERIJA
Neįgaliems

PROJEKTAS ,,SVEIKAS VAIKAS – LAIMINGI VISI“

BEIŽIONIŲ DAUGIAFUNKCIAME SKYIUJE

Išvyka į Molėtus
   Beižionių daugiafunkcis skyrius sėkmingai dalyvavo ir vykdė visuomenės sveikatos rėmimo specialiosios programos projektą ,,Sveikas vaikas – laimingi visi“. Vyko edukaciniai užsiėmimai aromaterapija ir šokio ir judesio užsiėmimai mokykloje. Taip pat medžio inkrustavimo žolynais edukacija Trakų krašto muziejuje.
   Kai į mūsų kiemus atkeliauja žiema, paspaudžia šaltukas ir už lango karaliauja tamsa, tada taip norisi jaukumo, šviesos ir šilumos. Virpanti žvakelės šviesa, jauki šiluma ir šiltas arbatos puodelis primena apie artėjančias gražiausias metų šventes – kūčias, Kalėdas, Naujuosius metus.
    Žvakė - neatsiejama švenčių dalis. Kokių tik jų rūšių nebūna, kokių formų, raštų, spalvų...Bet sutikite - pačia gražiausia, originaliausia, mieliausia visada išliks savo rankomis pagaminta žvakutė. Noro pasigaminti savąją žvakelę vedami ir susirinkome Beižionių daugiafunkciame skyriuje. Susėdome visi, dideli ir maži: ikimokyklinukai, pradinukai, vyresniųjų klasių mokiniai, mokytojai, bendruomenės nariai, prie bendro stalo ir kūrėme savo svajonių aromaterapines žvakutes. Kiekvienas stengėmės pagaminti pačią gražiausią žvakutę. Į permatomus indelius pylėme spalvotą smėlį, akmenėlius, puošėme kriauklelėmis, kavos pupelėmis, džiovintais gėlių žiedais savo aromaterapines žvakutes. Po to iš bičių vaško lapų sukome vasarą primenančias, medumi kvepiančias žvakeles. Jų puošimui šildėme rankose vaško gabalėlius, lipdėme juos prie susuktų žvakelių vis pasiklausdami kaimynų, ar taip gražu, ir kurdami pačius gražiausius ornamentus. Džiaugėsi visi dalyvavę projekto veikloje, kad pačių sukurtos žvakelės yra tokios skirtingos, gražios, nepakartojamos. Linkėjome, kad padovanotos artimiems, brangiems žmonėms ar uždegtos per šventes, jos atneštų į namus jaukumo ir pripildytų kiekvieno širdį gerumo, meilės, atjautos!
   Ir dar mūsų mokykloje vyko projekto ,,Sveikas vaikas – laimingi visi“ - šokio ir judesio užsiėmimų ciklas. Į mokyklą atvykdavo mokytoja, kuri pradinukams ir vyresnių klasių mokiniams vedė šokio ir judesio užsiėmimų ciklą. Užsiėmimo pavadinime dalyvauja žodis šokiai, bet tai nėra tik šokių pamokos. Šokio judesio terapija – tai unikalus psichoterapijos metodas, kuris padeda pasiekti vaiko vidų ir pažinti kūną įvairių judesio technikų pagalba. Mokiniai išbandė įvairius judėjimo būdus kuriuos vėliau pritaikė kurdami savo šokio judesių kombinacijas. Vaikai užsiėmimų metų buvo labai kūrybingi, atsipalaidavę. Mokiniams labai patiko užsiėmimai, nes tai jiems ne tik pamoka, bet ir bendravimas su pačiu savimi, galimybė išreikšti save per šokio judesius.
   Trakų krašto muziejuje vaikai dalyvavo edukaciniame užsiėmime: medžio inkrustavimas žolynais, pasigamino kiekvienas žvakidę. Visiems mokiniams užsiėmimas labai patiko. Mokiniai ir ateityje norėtų tokių užsiėmimų.
   Už šį projektą esame dėkingi Elektrėnų savivaldybei, bei šio projekto vadovei Beižionių daugiafunkcio skyriaus vedėjai Janinai Bekešienei.

Beižionių daugiafunkcio skyriaus pradinio ugdymo mokytojos Ona Kozėllienė ir Gintarė Ašmenaitė