SEMELIŠKIŲ GIMNAZIJA

PRADŽIA
MOKYKLA
ADMINISTRACIJA
PASLAUGOS
PASIEKIMAI
PEDAGOGAI
VEIKLA
KONTAKTAI
GALERIJA

Projekto "Kas močiutės skrynion sudėta" konferencija.

Išvyka į Molėtus
   Jaunojo muziejininko būrelio nariai, vadovaujami Meilutės Rašimienės, pavaduotoja ugdymui Asta Dzikevičienė, dalyvavo projekto „Kas močiutės skrynion sudėta“ konferencijoje, kuri vyko Trakuose, Trasalio konferencijų salėje. Baigiamajame renginyje buvo pristatyti du projektai: „Vilnijos kraštas - 2016“, „Kas močiutės skrynion sudėta“.
   Susirinkusiuosius pasveikino Trakų švietimo centro direktorė Nijolė Lisevičienė. Visos dalyvavusios mokyklos pristatė projekto vykdymo metu surinktą kraštotyrinę ir etnografinę medžiagą, už kurią buvo įteikti padėkos raštai.
   Po konferencijos mokiniai dalyvavo edukacinėse programose. Semeliškių, Onuškio ir Grigiškių gimnazijų mokiniai pasirinko edukacinę programą senoviniame prekybiniame laive „Vytinė“. Tai legendinis prekybinis laivas, kuriame įrengta prekybos istorijos ekspozicija. Dokumentinis filmas supažindino su laivo statyba, upeivių gyvenimu bei prekyba. Laivo kapitonas papasakojo apie sunkų upeivių darbą, buitį, valgio gaminimą, mokė pinti virves, rišti mazgus. Po gražaus ir įdomaus bendravimo mokiniai buvo vaišinami kibinais ir sultiniu.
   Jaunojo muziejininko nariams patiko šio projekto veikla. Ateityje jie tęs kraštotyrinę ekspediciją ir toliau rinks medžiagą.


Parengė Meilutė Rašimienė