SEMELIŠKIŲ GIMNAZIJA
Trakų g. 73, Semeliškės, Elektrėnų sav.; į.k. 190664977; semeliskes@gmail.com; tel (8 528) 32 537

PRADŽIA
STRUKTŪRA IR KONTAKTAI
ADMINISTRACINĖ INFORMACIJA
KORUPSIJOS PREVENCIJA
VEIKLOS SRITYS
GALERIJA
Neįgaliems

SEMELIŠKIŲ GIMNAZIJOS ŠIMTADIENIO ŠVENTĖ

Išvyka į Molėtus
   Ypatingas laikas, kai gyvenimas privertė sustoti ir pamąstyti, kai viską apgaubė snieguota ir šalta žiema, kai kiekvieną naują dieną lydėjo skaičiai, nežinomybė, laukimas... Bet visa tai nesutrukdė tęsti tradicijų ir švęsti švenčių, nes šią dieną skambėjo skaičius „100“. 2021 m. vasario 12 dieną Semeliškių gimnazijos Microsoft Teams platformoje nuvilnijo neeilinis, nuotolinis VII laidos abiturientų Šimtadienis. Prie kompiuterių ekranų susirinko mokytojai, mokiniai ir tėveliai. Visi dalyviai svajojo apie šventę gimnazijos aktų salėje, bet šioje situacijoje džiaugėsi galimybe švęsti nuotoliniu būdu. Valso ritmu nesisuko abiturientų poros, neskambėjo dainos, bet buvo pasakyta daug nuoširdžių, prasmingų linkėjimų, sveikinimų. Daug nuotraukų ir vaizdo filmukų privertė juoktis, džiaugtis, prisiminti gražiausias akimirkas, praleistas mokykloje.
   Šventė prasidėjo abiturientų sukurtu filmuku apie tai, kaip jie augo, keitėsi, linksminosi, keliavo, leido laiką kartu, ko išmoko ir kuo galėjo nustebinti. Abiturientai dėkojo gimnazijos direktorei Astai Dzikevičienei, kad visada juos išklausydavo, stengdavosi išgirsti jų siūlymus, suprasti norus. Direktorė pasidžiaugė, kad visi šventės dalyviai yra sveiki ir gali susitikti virtualiai, abiturientams priminė, kad atėjo metas atrasti savo tikslą, jo siekti, susikaupti ir įrodyti gyvenimo brandą. Pirmoji mokytoja Vaita Vitkauskaitė pastebėjo abiturientų norą būti nepastebimiems, eiti per gyvenimą tyliai, neatkreipti į save dėmesio. Tačiau, atėjus laikui, linkėjo parodyti viską, ką gali geriausio, kiekvienam linkėjo būti pranašesniam, galbūt, net už patį save. Auklėtiniai dėkojo klasės vadovei Snieguolei Klimovičienei už rūpestį, meilę, globą, už tai, kad puikiai tvarkėsi su jų paaugliškais kaprizais. O klasės vadovė auklėtiniams linkėjo teisingai pasirinkti, teigiamai mąstyti, turėti tikslą ir jo siekti. Savo kalbą ji baigė žodžiais: „Jei nesieksi to, ko nori, niekada ir neturėsi, jei neklausi, niekada nesužinosi..., jei nežengsi pirmyn, visada liksi toje pačioje vietoje... Todėl linkiu siekti, klausti ir netūpčioti vietoje, žengti tik pirmyn“. Didžiausia ir nuostabiausia palaikymo komanda visada buvo ir bus tėvai. Abiturientų tėvų vardu sveikinimo žodį tarė Nijolė Ustilienė, citavusi Michaelio Altshulerio žodžius: „Bloga žinia – laikas skrenda, gera žinia – tu esi pilotas“. Ji linkėjo vaikams būti puikiais pilotais, savo rankose tvirtai laikyti egzaminų šturvalą ir skristi taip, kad skrydžio netemdytų rūpesčių debesys. Abiturientus sveikino ir dešimtokai. Kiekvienas iš jų siuntė vaizdo filmuke įamžintus sveikinimus. Abiturientai dėkojo mokytojams už rūpestį ir atlaidumą, už atskleistą platų ir įdomų žinių pasaulį, išrinko ir skaidrėse pristatė sparnuotąsias mokytojų frazes. Mokytojai taip pat nustebino abiturientus. Šimtadienio išvakarėse sveikinimų laiškai keliavo Lietuvos paštu.
   Vienuoliktokams buvo perskaitytas testamentas, įteiktas virtualus gimnazijos raktas bei krikšto pažymėjimai, patvirtinantys, kad jie tapo pilnateisiais gimnazijos šeimininkais. Būsimi dvyliktokai pažadėjo mylėti, tausoti mokyklą ir rūpintis mokytojais. Vienuoliktokai surimavo puikius ketureilius apie dvyliktokus, įteikė jiems pusatestačius, šaržą bei šimtadienio kalendorių. Vyresniems draugams jie linkėjo svajonių išsipildymo, sėkmės gyvenime, gerai išlaikyti egzaminus, daugiau laiko skirti sau ir savo tikslų įgyvendinimui ir paskutines šimtą dienų praleisti taip, kad niekada jų nepamirštų.
   ŠIMTADIENIS – tai etapas, po kurio viskas keičiasi. Peržengus šimto dienų slenkstį, laikas pradeda skubėti dar greičiau, o laikrodžiai skaičiuoja paskutines mokslo dienas. Įvairiai galima skaičiuoti laiką, likusį iki egzaminų: 100 dienų, 2400 valandų, tūkstančiai minučių ar milijonai sekundžių. Kaip beskaičiuotum – laiko liko nedaug, tad tegul jis bėga ne tuščiai, bet prasmingai. Tik Jūs, brangūs abiturientai, galite nuspręsti, ką pasirinkti, nes gyvenimas – tai nuolatinis pasirinkimas!


Snieguolė Klimovičienė