SEMELIŠKIŲ GIMNAZIJA
Trakų g. 73, Semeliškės, Elektrėnų sav.; į.k. 190664977; semeliskes@gmail.com; tel (8 528) 32 537

PRADŽIA
STRUKTŪRA IR KONTAKTAI
ADMINISTRACINĖ INFORMACIJA
KORUPCIJOS PREVENCIJA
VEIKLOS SRITYS
GALERIJA
Neįgaliems

ŠIMTADIENIO ŠVENTĖ
„LAIKO NESUSTABDYSI IR NEATSUKSI ATGAL“

Išvyka į Molėtus
   „Laiko nesustabdysi ir neatsuksi atgal“. Šviesios atminties maestro V.Noreikos ir L.Pačkausko populiarios dainos ,,Laikas“ žodžių užrašais abiturientai pasitiko šventės dalyvius. Vasario 15-osios vakarą gimnazijos bendruomenės nariai rinkosi į aktų salę, į Semeliškių gimnazijos V- osios, ( LXIV-osios) abiturientų laidos Šimtadienio šventę. Šimtas dienų - laiko tarpas, kai gali užbaigti pačius svarbiausius darbus ir gali ištarti stebuklingą žodį ,,AČIŪ“. Šį žodį jie tarė gausiai susirinkusiems tėveliams, mokytojams, buvusiai klasės vadovei, dabar - pavaduotojai ugdymui, l.e. direktoriaus pareigas A. Dzikevičienei, klasės vadovei O. Bukinienei, draugams...
   Skambėjo patys nuoširdžiausi sveikinimai ir linkėjimai, primenantys apie greitai skubantį laiką. Administracijos vardu sveikino pavaduotoja ugdymui A. Dzikevičienė, tėvelių vardu abiturientus sveikino D. Šareikienė ir K. Paliokas. Dešimtos klasės mokinės G. Aleksandravičiūtė, S. Vėželytė, G. Žilionytė abiturientams įteikė pasižadėjimus, kuriuos jie perskaitė ir įsipareigojo vykdyti. Padovanojo auksines, ant bangų plaukiančias žuveles, kad pildytųsi norai ir svajonės, o egzaminų metu visi nardytų lyg žuvys vandenyje. Mokytojų vardu saldžius atminimo medalius su nominacijomis dovanojo mokytojos M.Rašimienė ir N. Ustilienė. O šimtadienio organizatoriai mokytojams neliko skolingi ir priminė bei įteikė populiariausias, šmaikščias jų frazes, įrašytas gardžiuose kepiniuose. Klasės vadovė O. Bukinienė savo auklėtiniams linkėjo likusį laiką protingai apskaičiuoti, tinkamai išnaudoti ir sėkmingai įveikti visus išbandymus.
   Įteikę dovaną gimnazijai, fotosesijos metu išbandę III-ios klasės gimnazistų kantrybę, palikę ilgą testamentą, išgavę priesaiką, abiturientai perdavė vyriausiųjų gimnazijos šeimininkų simbolį – raktą, rakinantį ne tik visų durų spynas, bet ir širdis.
   Jaunesnieji draugai - vienuoliktokai su klasės vadove J. Lėliene teleportavo visus šimtadienio šventės dalyvius į kosmosą. Vyko ,,Žvaigždžių karų“ kovos, kurios patikrino abiturientų gebėjimus. Dvyliktokai įrodė, kad yra verti pusatestačių, draugiško ,,Žvaigždžių karų“ šaržo ir Kiaulės metų kalendoriaus, skaičiuojančio likusias šimtą dienų.
   Tarpusavyje persipinantys violetinės spalvos atspalviai, drabužių deriniai, nuotaikingi filmukai, vaikystės nuotraukos, žaidimai, dainos, užburiantys valso žingsneliai ir tėvai, braukiantys džiaugsmo ašarą. Vaikai išaugo, skrydžiui išskleidė sparnus ir šimtui dienų liko gimnazijos svečiais, nes laiko nesustabdysi ir neatsuksi atgal...

Nijolė Ustilienė