SEMELIŠKIŲ GIMNAZIJA
Trakų g. 73, Semeliškės, Elektrėnų sav.; į.k. 190664977; semeliskes@gmail.com; tel (8 528) 32 537

PRADŽIA
STRUKTŪRA IR KONTAKTAI
ADMINISTRACINĖ INFORMACIJA
KORUPSIJOS PREVENCIJA
VEIKLOS SRITYS
GALERIJA
Neįgaliems

Susitikimas su Jaunimo savanoriškos tarnybos savanoriais

Išvyka į Molėtus
   Jaunimo savanoriška tarnyba (JST) – tai intensyvi 6 mėn. trukmės savanorystės programa jauniems žmonėms nuo 14 iki 29 m., kurios metu jaunuoliai 40 val. per mėn. savanoriauja pasirinktoje akredituotoje, savanorius priimančioje organizacijoje. JST programa – tai galimybė ne tik atrasti patinkančią veiklos kryptį, bet ir geriau pažinti save, ugdyti bendrąsias kompetencijas ir stiprinti pasitikėjimą savimi. Savanoriai, kurie įgyvendina daugiau nei 3 mėnesius tarnybos, įgyja JST pažymėjimą – dokumentą, patvirtinantį tarnybos metu įgytus ar sustiprintus įgūdžius, tačiau tik 6 mėn. (ne mažiau nei 40 val. per mėn.) nenutrūkstama tarnyba suteikia 0,25 stojamojo balo pripažinimą stojant į pirmosios pakopos studijas.
   Vasario 25 d. Semeliškių gimnazijos II g ir III g klasių gimnazistai bei klasių vadovai P. Liperskis ir N. Ustilienė dalyvavo susitikime su Jaunimo savanoriškos tarnybos nariais. Jaunimo reikalų koordinatorė Neringa Pulauskienė pristatė savanorius, dirbančius JST. Nuo rugsėjo mėnesio Elektrėnų jaunimo centre savanoriaujantys Arnas Baradulinas ir Ugnė Sinkevičiūtė papasakojo apie savanorystės patirtį. Sausį prie jų prisijungė Kamilė Vanagaitė, Uršulė Jasudaitė ir Adriana Žitkutė. Jaunieji savanoriai džiaugėsi turėdami galimybę pažinti savanorystę įvairiose veiklose. Jaunimas, dirbdamas kartu, įveikia iššūkius, įgauna pasitikėjimo savimi, įgyja naujos patirties, kai reikia atlikti tam tikras užduotis. Jaunimas užduoda rūpimus klausimus, kai iškyla sunkumų, nes visada žino, kad jaunimo centro darbuotojos profesionaliai į juos atsakys, nuoširdžiai patars. Šią savanorystę jie vertina ir pasirinko ne dėl 0,25 balo prie stojamojo balo, jiems ši patirtis yra kur kas daugiau: jie galėjo save pažinti naujose veiklose, atrasti patinkančių dalykų.
   Savanoriai pristatė Elektrėnų savivaldybėje esančias akredituotas organizacijas, kurios galėtų priimti ilgalaikius savanorius. Tai Elektrėnų kultūros centro atviras jaunimo centras, Elektrėnų savivaldybės administracija, Elektrėnų viešoji biblioteka ir jos skyriai, Elektrėnų vietos veiklos grupė (savanorystė vaikų dienos centruose Vievyje, Semeliškėse ir Kietaviškėse), Elektrėnų socialinių paslaugų centre (savanorystė Vievio vaikų dienos centre). Įgytas žinias mokiniai pasitikrino Kahoot žaidime. Daugiausia teisingų atsakymų surinko III g mokinys Rokas Nastulevičius. 2-ąją ir 3-iąją vietas pasidalijo bendraklasės Inga Dzetlauskaitė, Vigailė Malakauskaitė. Gimnazistams patiko Jaunimo savanoriškos tarnybos programa. Jaunuoliai norėtų pasinaudoti galimybe savanoriauti pasirinktoje akredituotoje organizacijoje. Linkime, kad ši programa padėtų atpažinti gebėjimus, norus, padėtų pasirinkti profesiją.


Nijolė Ustilienė