SEMELIŠKIŲ GIMNAZIJA
Trakų g. 73, Semeliškės, Elektrėnų sav.; į.k. 190664977; semeliskes@gmail.com; tel (8 528) 32 537

PRADŽIA
STRUKTŪRA IR KONTAKTAI
ADMINISTRACINĖ INFORMACIJA
KORUPSIJOS PREVENCIJA
VEIKLOS SRITYS
GALERIJA
Neįgaliems

Sausio 13-osios dienos minėjimas

Išvyka į Molėtus
   Sausio 13 dienos ankstyvą rytą gimnazijoje tradiciškai vyko pilietinė akcija „ Žvakutė lange“ , skirta 1991 m. sausio 13-osios įvykiams paminėti, pagerbti ne tik Sausio 13-osios drąsuolius, ne tik tuos, kurių atminimui galvas lenkiame, bet ir visus, kurie pasakė: NELEISIM!
   Aštuntos klasės mokiniai su auklėtoja Egle Matoniene, parengę šios dienos minėjimą, kvietė visus susirinkusius giedoti Lietuvos himną, žiūrint istorinę filmuotą mintimis nusikelti į tų dienų karštų įvykių sūkurį, aptarti jų prasmę Lietuvos valstybei, pasiklausyti jautrios visos klasės atliekamos dainos „Angelo sparnai“ - Lietuvos laisvės siekio, šviesos, šilumos ir gyvos atminties simbolio. Kiekvienais metais būtina pasikartoti šią skaudžią istorijos pamoką: niekas negali nugalėti TAUTOS, einančios į Laisvę, Nepriklausomybę! 1991 –jų sausio 13-oji patvirtino: MES BŪSIME, o šiandien 2020-aisiais sakome: MES ESAME !
   Sausio 13-osios įvykius mūsų mokyklos mokiniai taip pat aptaria ir su klasių vadovais klasių valandėlių metu, lietuvių kalbos, istorijos, muzikos mokytojai pamokų metu papildomai rengia aptarimus, kūrybines užduotis.

Organizatoriai