SEMELIŠKIŲ GIMNAZIJA
Trakų g. 73, Semeliškės, Elektrėnų sav.; į.k. 190664977; semeliskes@gmail.com; tel (8 528) 32 537

PRADŽIA
STRUKTŪRA IR KONTAKTAI
ADMINISTRACINĖ INFORMACIJA
KORUPSIJOS PREVENCIJA
VEIKLOS SRITYS
GALERIJA
Neįgaliems

Laisvės gynėjų dienos minėjimas Semeliškių gimnazijoje

Išvyka į Molėtus
   30-ąjį kartą gimnazijoje prisimintos istorinės 1991-ųjų akimirkos, Lietuvos gyventojų vienybė lemtingą akimirką. Šiemet nuotoliniu būdu įvykęs žuvusiųjų už atkurtą valstybės Nepriklausomybę atminimo paminėjimas mokinius įtraukė į skirtingas, įdomias veiklas.
    Semeliškių gimnazijoje sausio 13-osios minėjimas prasidėjo pirmos pamokos metu. Mokinių taryba, vadovaujama mokytojos N. Ustilienės, uždegė žvakutes gimnazijos koridoriaus languose, taip pratęsdama kasmetinę akciją “Atmintis gyva, nes liudija”. Trys degančios žvakutės simbolizavo vienybę, atminimą, pergalę ir priminė 1991 sausio 13 dienos istorinius įvykius, kai Lietuvos piliečiai pasiekė istorinę pergalę prieš sovietinius okupantus. Vyresnėse klasėse vyko netradicinės muzikos pamokos, kurių tema “Muzika - Laisvės šauklys”. Muzikos mokytoja G. Barzdaitienė priminė mokiniams, kokia svarbi sausio 13-osios, Lietuvos Laisvės gynėjų diena, iliustruodama savo pokalbį istorine, dokumentine medžiaga, supažindindama su liaudies karinėmis patriotinėmis dainomis. Technologijos mokytoja L. Stankaitienė su mokiniais per technologijos pamokas iš medžio šakelių pagamino žvakides, kurios simbolizuoja Lietuvos gynėjų vienybę ir stiprybę prie Lietuvos televizijos bokšto - tai tarsi mažyčiai tądien liepsnojusių laužų simboliai. Kiekvienas mokytojas pasidalino savo asmeninėmis istorijomis, vaizdo medžiaga, prisiminimais. Diskutavo, ką reiškia žodis LAISVĖ ir aptarė žvakutės uždegimo prasmę. Vyresnių klasių moksleiviai lietuvių kalbos pamokų metu rašė kūrybinius darbus, kurie vėliau buvo atrinkti ir išsiųsti į Lietuvos Respublikos Seimo narės Irenos Haase vardu, paskelbtą konkursą "Laisvės karta sako jiems AČIŪ". Dailės mokytoja E. Matonienė organizavo piešinių konkursą, kurio gražiausi darbai iškeliavo į respublikinę virtualią piešinių parodą.
   Dėl pandemijos neįvykus gyvam gimnazijos bendruomenės susibūrimui tradicijų tęstinumą išlaikėme Laisvės gynėjų dienos minėjimą įgyvendinus virtualiu būdu. Sprendimas nelengvas, tačiau tai dar vienas įrodymas, kad vieningi galime būti ir sudėtingiausiomis aplinkybėmis.


Povilas Liperskis Vokiečių k. mokytojas metodininkas