SEMELIŠKIŲ GIMNAZIJA
Trakų g. 73, Semeliškės, Elektrėnų sav.; į.k. 190664977; semeliskes@gmail.com; tel (8 528) 32 537

PRADŽIA
STRUKTŪRA IR KONTAKTAI
ADMINISTRACINĖ INFORMACIJA
KORUPSIJOS PREVENCIJA
VEIKLOS SRITYS
GALERIJA
Neįgaliems

Laisvės gynėjų dieną paminėjo ir pradinių klasių mokiniai

Išvyka į Molėtus
   Šių metų, Sausio 13-ąją minėjome atkurtos Lietuvos Nepriklausomybės gynimo 30-metį
   1991 metų sausį vienybės ir laisvės siekio vedini Lietuvos piliečiai pasiekė istorinę pergalę. Tauta atsilaikė prieš sovietinių okupantų ir vietinių kolaborantų agresiją bei bandymą karine jėga įvykdyti perversmą ir apgynė atkurtos valstybės nepriklausomybę.
   Semeliškių gimnazijos pradinių klasių mokiniai ir jų mokytojos taip pat paminėjo šią svarbią Lietuvai dieną. Ryto tamsą sklaidė namų languose įsižiebusios atminimo žvakės.
   Kupina pagarbos ir susikaupimo pirmoji pamoka, kai mokytojos pasakojo vaikams apie to meto įvykius ir dalijosi savo tuometiniais išgyvenimais... Mažiausi mokiniai, pirmokai, stengėsi kuo gražiau užrašyti tą pamoką gerai suprastą sakinį „Ačiū Laisvėms gynėjams.“
   Istorija, kuri žinoma tik iš pasakojimų, sugulė visų pradinių klasių mokinių piešiniuose.
   3 klasės mokiniai (mokytoja Irutė Rulevičienė) surengė klasės piešinių konkursą „Sausio 13 d. – Laisvės gynėjų diena“.
   Elektrėnų viešosios bibliotekos Semeliškių filiale surengta virtuali 4 klasės mokinių piešinių paroda „Sausio 13-oji – tautos vienybės simbolis“.
   Pirmokai (mokytoja Daiva Šareikienė), antrokai (mokytoja Janė Rusakovienė) ir ketvirtokai (mokytoja Vaita Vitkauskaitė) išsiuntė 22 darbus į LR Seimą, kur skelbiamas piešinių konkursas „Laisvės karta sako jiems AČIŪ“.


Mokytoja Vaita Vitkauskaitė