SEMELIŠKIŲ GIMNAZIJA
Trakų g. 73, Semeliškės, Elektrėnų sav.; į.k. 190664977; semeliskes@gmail.com; tel (8 528) 32 537

PRADŽIA
STRUKTŪRA IR KONTAKTAI
ADMINISTRACINĖ INFORMACIJA
KORUPSIJOS PREVENCIJA
VEIKLOS SRITYS
GALERIJA
Neįgaliems

Ruduo – turtingas metas

Išvyka į Molėtus
   Po vasaros atostogų į Pastrėvio mišraus amžiaus ikimokyklinio ugdymo grupę sugrįžę vaikai džiugiai sutiko naujai atvykusius draugus ir išsiilgę veiklos, vieni ir kartu su tėveliais, dalyvavo įvairiuose kūrybos ir atradimų projektuose.
   Prisiminę, kokius darbus dirba sode ir darže šeimos nariai, vaikai rūšiavo vaisius ir daržoves, pažindinosi su ne Lietuvoje užaugusiais vaisiais. Meninės – kūrybinės – pažintinės veiklos metu pagamino kukurūzų burbuoles, obuoliukus, saulėgrąžas ir papuošė linksmai vadinamą mūsų „foto sienelę“. Visi ragavo saulėgrąžų sėklų, spragintų kukurūzų ir nuostabiai kvepiančių mokyklos sodo obuolių. Aptarėmė, kas nustebino ir kodėl skirtingus augalus kartais skirtingai valgom ir gaminam.
   Dalyvavome Pastrėvio bibliotekos 70 – mečiui skirtoje kūrybinėje edukacijoje „Čiuožiam į biblioteką ir padovanojom savo sukurtą knygą „Mūsų pasakų knyga“, kurioje paveikslėliais vaikai sukūrė savo pasakojimus. Bibliotekoje ne tik knygeles skaitėm, bet ir čiuožinėjom nuo čiuožyklos. Surengėme Pastrėvio bibliotekoje piešinių ir darbelių parodą „Rudenėlio takučiu“.
   Ypač linksma buvo „Rudenėlio šventė“, kuriai padėjo pasiruošti tėveliai. Visi iš namų atnešė į parodėlę darbelius iš augalų. Parodėlė veiks iki spalio vidurio.
   Vaikai atliko skaičiavimo ir matavimo užduotėlę – pirštukais matavom siūlų ilgį, vėrėme šermukšnio uogas, o sukūrę ryškius karolius- pakabinome uogas džiūti. Mokytoja pažadėjo žiemą pagaminti iš jų arbatos.
   Ypatingai patikusi veikla – vaisių ir uogų iešmelių vėrimas. Vaikai įvardijo kaip sveikuolių šašlyką. Ne tik smaguriavome, bet ir ugdėmės kantrybę bei dėmesį. Įsivaizduokit, kiek tvirtybės reikėjo verti iešmelį – ne tiesiai į burną dėti, o kai kam jo ilgio net pritrūko . Smaguriaudami vaisių ir Gabijos su mama iškepto obuolių pyrago, stebėjome dideliame ekrane animacinį filmuką „Čipolino nuotykiai“. Džiaugėmės atradimais, įvardindami personažų sąsajas su tikrais vaisiais ir daržovėmis.
   Linksma buvo minti spalvų mįsles ir už tai dovanų gauti derliaus karūną, o triukšmingiausia veikla buvo bulvių metimo į krepšius varžybos. Įspūdžiai ilgai netilo net atsigulus poilsio miegelio.
   Tiek mažai laiko, o tiek veiklos... Tačiau su mažaisiais taip yra – liūdėti netenka. Tyrinėdami, atrasdami ir bendradarbiaudami su tėveliais tampame kūrėjais ir planuotojais. Gero rudens laiko jums ir mums. P.S. mokyklos sodo obuoliais dalinamės su visais


Direktorė Asta Dzikevičienė