SEMELIŠKIŲ GIMNAZIJA
Trakų g. 73, Semeliškės, Elektrėnų sav.; į.k. 190664977; semeliskes@gmail.com; tel (8 528) 32 537

PRADŽIA
STRUKTŪRA IR KONTAKTAI
ADMINISTRACINĖ INFORMACIJA
KORUPSIJOS PREVENCIJA
VEIKLOS SRITYS
GALERIJA
Neįgaliems

Renginys ,,Ateities architektūra: robotai Marse”

Išvyka į Molėtus
   Balandžio 28 d. gimnazijoje lankėsi VšĮ Robotikos studijos robotikos mokytojas Andrius Urbonas. Vyko renginys ,,Ateities architektūra: robotai Marse“ . Pirmieji su technologijomis susipažino ir programavimo pradmenis išbandė gimnazijos mažieji-1-2 kl., 3- 4 kl. mokiniai. Mokytojas Andrius pateikė klausimą, su kokiomis kliūtimis robotai galėtų susidurti Marse, sudėtingus dalykus pateikė aiškiai ir žaismingai. Vaikai pasiskirstė į komandas ir ėmė konstruoti ir programuoti robotus, naudodamiesi planšetėse įdiegta programėle (roboto konstravimo instrukcija, programavimas). Smagiausia buvo girdėti džiugius vaikų šūksnius, kai jų komandos sukonstruotas ir užprogramuotas robotukas imdavo judėti, skleisti garsus ir kt.
   5-6 klasių mokinius mokytojas Andrius supažindino su technologijomis, keičiančiomis mūsų pasaulį. Kūrybiškai ir įdomiai pateiktos užduotys sudomino ir įtraukė mokinius į konstravimo ir programavimo sūkurį. Kiekviena komanda savo sukonstruotą robotą pavadino planetų pavadinimais. Renginio pabaigoje buvo surengtos robotų ringo kovos. Azartas ir emocijos užvaldė mokinius, kai į kovą įsijungė jų sukonstruoti robotai. Robotų čempionatą laimėjo komanda ,,Venera“.
   Visiems renginio dalyviams buvo įteikti Robotikos studijos pažymėjimai, o įspūdžiai dar ilgai netilo klasėse.
   Renginys buvo finansuotas iš kultūros paso lėšų
   Dėkojame Kultūros paso koordinatorei Aušrelei Kieliūtei už suorganizuotą puikų renginį. Jis paskatino mokinius domėtis ateities technologijomis, sieti savo gyvenimą su ateities profesijomis.


Pradinių klasių mokytoja Daiva Šareikienė