SEMELIŠKIŲ GIMNAZIJA
Trakų g. 73, Semeliškės, Elektrėnų sav.; į.k. 190664977; semeliskes@gmail.com; tel (8 528) 32 537

PRADŽIA
STRUKTŪRA IR KONTAKTAI
ADMINISTRACINĖ INFORMACIJA
KORUPCIJOS PREVENCIJA
VEIKLOS SRITYS
GALERIJA
Neįgaliems

PROJEKTAS ,,SVEIKAS KAIP RIDIKAS“

Išvyka į Molėtus
   Semeliškių gimnazijos mokiniai su mokytojais J.Gudeliūnu, N. Ustiliene, V. Vitkauskaite, sveikatos priežiūros specialiste S. Liudvinavičiene dalyvavo Lietuvos vaikų ir jaunimo centro sveikos gyvensenos skatinimo projekte ,,Sveikas kaip ridikas“. Projektas „Sveikas kaip ridikas“ – programos „Darni mokykla“, aktyviais, netradiciniais metodais ugdančios moksleivių darnaus vystymosi kompetencijas, dalis. Nuo 2018 m. rugsėjo mėn. startavusio IV programos etapo prioritetinė tema – mokyklos bendruomenės sveikos gyvensenos skatinimas. Projektą iš dalies finansuoja LR švietimo ir mokslo ministerija.
   Rugsėjo 14 d. 2 amžiaus grupių mokiniai- pradinių klasių ir 9-11 klasių mokiniai su mokytojomis V. Vitkauskaite, N. Ustiliene dalyvavo Nacionaliniame moksleivių žygyje. Jie pagal savo amžių bei gebėjimus rinkosi 5 ir 10 km trasas, išbandė savo jėgas edukacinėse veiklose.
   Rugsėjo 24-28 d. sveikatos priežiūros specialistė S. Liudvinavičienė ilgosios pertraukos metu pradinių klasių mokiniams organizavo akciją ,,Apibėk mokyklą“, rugsėjo 21 d. priešmokykinio amžiaus grupės vaikams vyko mankšta kieme.
   Gimnazijos Mokinių taryba ir Sveikatos priežiūros specialistė S. Liudvinavičienė inicijavo Judriųjų pertraukų organizavimą 1-12 klasių mokiniams. Spalio-gruodžio mėnesiais kiekvieną dieną dviejų ilgųjų pertraukų metu vyresniųjų klasių atstovai su S.Liudvinavičiene organizavo judrius žaidimus 1-4 klasių mokiniams. Kūno kultūros mokytojas J. Gudeliūnas 5-12 klasių mokiniams judriąsias pertraukas pravesdavo sporto salėje.
   S. Liudvinavičienė su klasių vadovais suderino laiką ir klasės valandėlių metu pravedė paskaitas sveikatingumo tema. Mokiniams bei jų tėvams paruošė informacinius lankstinukus ,,Fizinio aktyvumo poveikis žmogaus organizmui“
   Už projekto lėšas – 260 Eur sumą, priešmokyklinio ugdymo grupei bei 1-12 klasių mokiniams buvo nupirkti tinklinio ir krepšinio kamuoliai, apmokėtos Nacionalinio moksleivių žygio kelionės išlaidos. Už projekto vykdymą buvo atsakinga N. Ustilienė, Jau antrus metus mokytoja su mokiniais dalyvauja Nacionaliniame moksleivių žygyje bei programos ,,Darni mokykla“ konferencijose.

Nijolė Ustilienė