SEMELIŠKIŲ GIMNAZIJA
Trakų g. 73, Semeliškės, Elektrėnų sav.; į.k. 190664977; semeliskes@gmail.com; tel (8 528) 32 537

PRADŽIA
STRUKTŪRA IR KONTAKTAI
ADMINISTRACINĖ INFORMACIJA
KORUPSIJOS PREVENCIJA
VEIKLOS SRITYS
GALERIJA
Neįgaliems

Protų mūšis, skirtas Lietuvių kalbos dienoms

Išvyka į Molėtus
   Kovo 25 d. gimnazijoje tarp penktos ir šeštos klasės mokinių vyko protų mūšis, skirtas Lietuvių kalbos dienoms. Mokiniai varžėsi pasiskirtę į keturias komandas ir entuziastingai atsakinėjo į klausimus, sprendė kryžiažodį.
   Komandos sudarinėjo sudurtinius žodžius, patarles, atpažino kalbos dalis, taisė rašybos klaidas duotame tekste ir kt. Sirgaliams suktus, kūrybiškus klausimus uždavinėjo dešimtokai Viltė Bielskytė, Rugilė Lėliūtė, Eidvinas Vasiliauskas, Mantas Kirčius. Mokiniai turėjo pasakyti, koks Lietuvos kunigaikštis turėjo nosinę, kaip vienu žodžiu pavadinti rugius, kviečius ir avižas, ir kt. Taigi mūšis vyko ir tarp komandų, ir tarp sirgalių. Į tris dešimtokų klausimus teisingai atsakė penktokai Dainė Klerauskaitė, Eimantas Lazovskich, daugiausia atsakymų pateikė šeštokai Kamilė Aleškevičiūtė, Skaistė Liachovskytė, Rokas Krivicius, Kastytis Dzetlauskas, Martynas Klevas, Domantas Simanavičius, Adomas Vaignis. Iš viso buvo pateikti 28 klausimai.
   Po karštų diskusijų tarp komandos narių komisija (mokytojos Vitalija Mangirdienė, Kristina Bačiulienė), susumavusi rezultatus, paskelbė, kad nugalėjo šeštokų berniukų komanda, antra vieta skirta šeštokėms mergaitėms, trečioji – penktokams „Linksmučiams“, ketvirtoji – penktokams „Išdykučiams“.
   Protų mūšiui parengė lietuvių kalbos ir literatūros vyr. mokytojos Natalija Jančiauskienė ir Jolita Lėlienė. Mokiniai patikrino ir pademonstravo savo žinias ir supratimą, pagilino bendradarbiavimo kompetencijas.


Kristina Bačiulienė