SEMELIŠKIŲ GIMNAZIJA
Trakų g. 73, Semeliškės, Elektrėnų sav.; į.k. 190664977; semeliskes@gmail.com; tel (8 528) 32 537

PRADŽIA
STRUKTŪRA IR KONTAKTAI
ADMINISTRACINĖ INFORMACIJA
KORUPCIJOS PREVENCIJA
VEIKLOS SRITYS
GALERIJA
Neįgaliems

Semeliškių gimnazijos mokinių profesinis veiklinimas
„Surask, atrask, pasidalink“.

Išvyka į Molėtus
   Įgyvendindama „Integruoto technologijų kurso bendrąją programą”, Semeliškių gimnazijos technologijų mokytoja Snieguolė Klimovičienė spalio mėnesį 9- 10 klasių mokiniams organizavo ekskursijas į Trakų kibininę ir Kaišiadorių kepyklą “Gudobelė”.
   Išvykos į Trakų kibininę tikslas – susipažinti su viešojo maitinimo ūkio šakos ypatumais, profesijomis, gaminamos produkcijos asortimentu bei išmokti gaminti kibinus. Mokiniai atidžiai išklausė kibino atsiradimo Lietuvoje istoriją, patys gamino kibinus ir juos degustavo.
   Kepykloje “Gudobelė” visi dalyviai susipažino su įmonės istorija, duonos ir konditerijos gaminių gamybos procesu, technologiniais reikalavimais, įranga. Jie sužinojo į kokius Lietuvos prekybos centrus ir kokias užsienio šalis iškeliauja ,,Gudobelės” produkcija, kiek ir kokių profesijų darbuotojų dirba, kokį išsilavinimą turėtų įgyti, kad būtų priimti į darbą. Ekskursijos pabaigoje nustebino ir nudžiugino ,,Gudobelės” dovanos - įvairūs kepykloje kepti gardumynai.
   Profesinis veiklinimas mokiniams padeda pažinti įvairių profesijų ypatumus ir karjeros galimybes, ugdyti profesinę motyvaciją bei planuoti būsimą karjerą.

Technologijų mokytoja Snieguolė Klimovičienė