SEMELIŠKIŲ GIMNAZIJA
Trakų g. 73, Semeliškės, Elektrėnų sav.; į.k. 190664977; semeliskes@gmail.com; tel (8 528) 32 537

PRADŽIA
STRUKTŪRA IR KONTAKTAI
ADMINISTRACINĖ INFORMACIJA
KORUPSIJOS PREVENCIJA
VEIKLOS SRITYS
GALERIJA
Neįgaliems

„Poezijos pavasario 2023“ renginiuose – Semeliškių gimnazijos mokinės

Išvyka į Molėtus
   Gegužės 18 dieną IIG klasės mokinė Miglė Ašmenaitė, gavusi VĮ „Rašytojų klubo“ pakvietimą, dalyvavo festivalio „Poezijos pavasaris 2023“ moksleivių skaitymuose, vykusiuose Lietuvos rašytojų sąjungos būstinėje. Mokinė skaitė savo eiles, klausėsi kitų jaunųjų poetų eilėraščių. Dovanų gavo vertingų, naujausių Lietuvos poetų knygų.
   Taip pat dalyvavo ir kitame „Poezijos pavasario“ renginyje – literatūros popietėje „Poezija kaip bendravimo būdas“: „Naujoji Romuva“, „Kauko laiptai“, „Kamonada“ Merkinėje kartu su lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja Kristina Bačiuliene. Susipažino su garsiais poetais ir renginio vedėjais: Viktoru Rudžiansku, Rita Makselyte ir dr. Ramūnu Čičeliu. Mokinė klausėsi dalyvių kūrybos ir pasidalijo savomis eilėmis, kurios poetų buvo pripažintos kaip išskirtinės. Susipažino ir su poetu Vytautu Kaziela, su „Pasaulio puodų“ kavinės įkūrėju Vytaru Radzevičiumi.
   IIG klasės mokinė Karina Žilytė dalyvavo „Poezijos pavasario“ laureato vainikavimo ir Kauno miesto savivaldybės Maironio premijos įteikimo Maironio lietuvių literatūros muziejaus sodelyje iškilmėse. Maironio premijos laureatu tapo poetas, dramaturgas, vertėjas Julius Keleras. Karina susipažino su poetais V. Rudžiansku, Dovile Zelčiūte ir kitais.
   Džiugu, kad mokinės noriai įsitraukia į Lietuvos poetinį gyvenimą.


Kristina Bačiulienė
Miglė Ašmenaitė