SEMELIŠKIŲ GIMNAZIJA
Trakų g. 73, Semeliškės, Elektrėnų sav.; į.k. 190664977; semeliskes@gmail.com; tel (8 528) 32 537

PRADŽIA
STRUKTŪRA IR KONTAKTAI
ADMINISTRACINĖ INFORMACIJA
KORUPCIJOS PREVENCIJA
VEIKLOS SRITYS
GALERIJA
Neįgaliems

LAISVĖS PAUKŠČIAI

Išvyka į Molėtus
   „Esu aš paukštis, vėtroj nepaklydęs
   ir niekad neišleidęs žemės iš akių,
   skrendu viršūnėn, kur kaip saulė žiedas žydi,
   regiu jį rytdienoj galingą, šviesų, didį
   ir pro perkūnijų aidėjimą šaukiu:“
                          (,,Laisvės paukštis“, B. Brazdžionis).

   Laisvė ir žmogui, ir valstybei suteikia sparnus svajoti, skristi, kurti. Svajoti apie naujus ateities planus, skristi svajonių sparnais į rytojų, kurti gražesnę, šviesesnę ateitį. Laisvė lyg paukščio skrydis, įprasminantis gyvenimo polėkį, paukštis – laisvės simbolis.
   Vasario 12 d. ant medžio, augančio šalia gimnazijos ir Semeliškių miestelio aikštės, nutūpė šimtas originalių, trispalvių „Laisvės paukščių“, laisvės simbolių. Tai Semeliškių gimnazijos mokinių ir mokytojų dovana Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui.
   Kūrybinėje edukacijoje dalyvavo ir paukščius iš spalvoto popieriaus karpė, lankstė 1-4 klasių mokiniai, vadovaujami klasių vadovių V. Vitkauskaitės, D. Šareikienės, J. Rusakovienės, I. Rulevičienės. 5- 12 klasių mokiniai kartu su dailės mokytoja E. Matoniene atidarė kūrybines dirbtuves ir taip pat kūrė laisvės paukščius. 10 klasės mokiniai su technologijų mokytoja M. Rašimiene trispalviais kaspinais papuošė medžio kamieną, spalvotais ažūriniais karpiniais padabino gimnazijos langus. Edukaciją inicijavo, organizavo bei kartu su mokiniais paukščius kabino direktoriaus pavaduotoja ugdymui A. Dzikevičienė.
   Švęskime Lietuvos 100 – metį kartu, skraidinkime svajonių paukščius ir suteikime polėkio sparnus kiekvienam iš mūsų, nes Lietuva - tai mes!


Parengė direktoriaus pavaduotoja ugdymui A. Dzikevičienė