SEMELIŠKIŲ GIMNAZIJA

PRADŽIA
MOKYKLA
ADMINISTRACIJA
PASLAUGOS
PASIEKIMAI
PEDAGOGAI
VEIKLA
KONTAKTAI
GALERIJA

Integruota pasaulio pažinimo pamoka „ Didžiausia vertybė-sveikata“

Išvyka į Molėtus
   Lapkričio 5 d. Semeliškių gimnazijos 4 klasės mokiniai nekantriai laukė pasaulio pažinimo pamokos. Ji vyko netradicinėje vietoje - biologijos kabinete. Pradinių klasių vyresnioji mokytoja Daiva Šareikienė ir biologijos mokytoja metodininkė Asta Dzikevičienė vedė integruotą pasaulio pažinimo pamoką „Didžiausia vertybė- sveikata“. Jos tikslas – pasikartoti pagrindinius žmogaus kaulus, vidaus organus ir skatinti saugoti savo sveikatą.
   Demonstruodama įvairias vaizdines priemones, mokytoja A.Dzikevičienė priminė žmogaus organizmo vidaus sandarą ir funkcijas. Ypač vaizdingai buvo pristatyta kraujo sandara: eritrocitais tapo raudoni „Skittles“ saldainiukai, leukocitais – baltieji „ Raffaello“, o trombocitai –džiovinti persikai. Mokiniai per mikroskopus stebėjo kraujo ląsteles ir jas lygino su odos epiteliu. Pamokos pabaigoje vyko skyriaus „Didžiausia vertybė - sveikata“ apibendrinimas. Mokytoja D. Šareikienė surengė viktoriną, kurios metu vaikai pasiskirstė į dvi grupes. Per 5 minutes grupės turėjo atsakyti į dešimt klausimų. Vėliau vyko klausimų ir atsakymų pristatymas, paskelbti nugalėtojai. Mokiniai įsivertino savo žinias, įvardijo kas labiausiai patiko pamokoje, o mokytojos džiaugėsi integruotos pasaulio pažinimo pamokos rezultatais.
   Ši pamoka 4 klasės mokinius supažindino su biologijos mokytoja Asta Dzikevičiene, nes kitais metais ketvirtokai taps pagrindinio ugdymo pakopos mokiniais.

Parengė pradinių klasių mokytoja Daiva Šareikienė