SEMELIŠKIŲ GIMNAZIJA
Trakų g. 73, Semeliškės, Elektrėnų sav.; į.k. 190664977; semeliskes@gmail.com; tel (8 528) 32 537

PRADŽIA
STRUKTŪRA IR KONTAKTAI
ADMINISTRACINĖ INFORMACIJA
KORUPSIJOS PREVENCIJA
VEIKLOS SRITYS
GALERIJA
Neįgaliems

ŠVENTŲ KALĖDŲ BELAUKIANT

Išvyka į Molėtus
   Prieškalėdinis laikotarpis – laukimo, ramybės, susikaupimo, gerų darbų, kūrybinių idėjų, įvairių akcijų įgyvendinimo metas. Švenčių laukimas nuveja į šalį slogias pandemijos nuotaikas ir kviečia kurti, puošti ir puoselėti savo aplinką, skleisti kalėdinę nuotaiką, nurimti ir laukti stebuklo...
   Semeliškių gimnazijoje tęsiama graži tradicija – šv. Kalėdų laukimą įprasminti gerais darbais, kūrybinėmis idėjomis, puošiant edukacines erdves ir organizuojant įvairias akcijas. Gimnazijos direktorė Asta Dzikevičienė organizavo kūrybinę edukaciją „Kalėdinis Nykštukas“. Kūrybinėse dirbtuvėse vyko improvizacijos nykštukų tema, kartu su klasių vadovais bei technologijų mokytojomis M. Rašimiene ir E. Matoniene dirbo 1-8 klasių, I-IV gimnazijos klasių mokiniai bei PUG grupės vaikai. Edukacijos dalyviai, pasitelkę fantaziją, kūrė nuotaikingus, kalėdinius nykštukus. Pasipuošę ryškiomis, spalvotomis kepurėmis, įvairiais šventiniais aksesuarais, nykštukai įsikūrė gimnazijos kieme, kūrė šventinę nuotaiką, kas rytą pasitiko ir džiugino ne tik mažiausiuosius bet ir vyresnius.
   Gruodžio 6 d. mokinių sukurtais kalėdiniais žaisliukais buvo papuošta ir įžiebta vidiniame gimnazijos kieme auganti eglutė.
   Advento laikotarpiu tęsiamas ir kasmetinis projektas ,,Kalėdiniai karpiniai|“. Kalėdiniais karpiniais pasipuošė gimnazijos klasių ir koridorių langai. Karpinius karpė III-IV gimnazijos klasių mokiniai, vadovaujami technologijų mokytojos M. Rašimienės.
   Advento vainikas tapo neatsiejama Advento laikotarpio dalimi. Pradinių klasių mokiniai bei priešmokyklinės grupės vaikai neformaliojo švietimo užsiėmimų metu iš įvairių medžiagų kūrė Advento vainikus. Vieni jų papuošė klasių duris, kiti tapo Advento simboliais ir kas savaitę uždegant po vieną žvakę, įprasmino švenčių laukimą. O nuotaikingi seniai besmegeniai tapo PUG langų puošmenomis. Klasių vadovai kartu su mokiniais savo klasėse papuošė žaliaskares eglutes. Tikybos mokytoja Nijolė Ustilienė ir technologijų mokytoja M. Rašimienė vykdė akciją „Pasveikink buvusį mokytoją“. Mokiniai kūrė atvirukus ir šventų Kalėdų proga sveikino buvusiuosius mokytojus bei vienišus garbaus amžiaus Semeliškių seniūnijos žmones. Mokytojas J. Gudeliūnas organizavo kalėdinį krepšinio turnyrą.
   Semeliškių gimnazijos bei Pastrėvio skyriaus vaikus pasieks Kalėdų senelio dovanos. Už jas nuoširdžiai dėkojame UAB „Riamonai“, UAB „DS-1“, UAB „Elektros pasaulis“ ir ūkininkui R. Ramaneckui .
   Nuo lapkričio mėnesio pradžios prasmingi mokinių ir mokytojų darbai džiugino ne tik gimnazijos bendruomenę, bet ir atvykstančius svečius. Per šv. Kalėdas visi laukiame stebuklo ir dovanų. Bet didžiausia dovana – kūrybinga ir vieninga bendruomenė, puiki kiekvieno nario savijauta, jauki, šilta aplinka. Kurkime artėjančių Kalėdų džiaugsmą kartu, saugodami save ir vieni kitus...
   Nuoširdi padėka visiems, padėjusiems skleisti artėjančių šventų Kalėdų dvasią, šventinę nuotaiką. Nuoširdus AČIŪ direktoriaus pavaduotojui ūkio reikalams A. Buividavičiui už pagalbą, puošiant gimnazijos eglę.


Parengė Semeliškių gimnazijos direktorė Asta Dzikevičienė