SEMELIŠKIŲ GIMNAZIJA
Trakų g. 73, Semeliškės, Elektrėnų sav.; į.k. 190664977; semeliskes@gmail.com; tel (8 528) 32 537

PRADŽIA
STRUKTŪRA IR KONTAKTAI
ADMINISTRACINĖ INFORMACIJA
KORUPSIJOS PREVENCIJA
VEIKLOS SRITYS
GALERIJA
Neįgaliems

Integruota pamoka netradicinėje aplinkoje

Išvyka į Molėtus
   Kiekviena integruota pamoka ilgam išlieka atmintyje, o ypač jeigu ji vyksta netradicinėje aplinkoje. Įdomu, gera, nes mokiniai nepajunta kaip ištirpsta laikas, nori išbandyti naujas veiklas, tirti, ieškoti ir atrasti.
   Semeliškių gimnazijos mokytojai Povilas Liperskis (vokiečių kalba), Asta Dzikevičienė (biologija), Meilute Rašimiene (chemija) ir 11 (3g) klasės mokiniai, tęsdami Getės instituto integruoto vokiečių kalbos, biologijos ir chemijos mokymo programą, balandžio 10 dieną dalyvavo integruotoje pamokoje, kuri vyko Kauno kolegijos Medicinos fakultete, Medicinos ir dietetikos katedroje. Kartu su lektore Albina Vaičiulevičiene mokiniai tyrė atsivežtą savo šulinių vandens mikrobinę taršą. Vėliau mokėsi teisingai plauti rankas ir jų švarą tikrino rankų plovimo efektyvumą nustatančiu aparatu. Taip pat specialiu prietaisu gaudė patalpų orą ir tyrė jo mikrobinę taršą.
   Įdomi veikla vyko aplinkos medicinos laboratorijoje. Katedros dėstytoja dr. Vaida Batulevičienė kartu su mokiniais pakartojo vandens savybes, aptarė ekologines problemas, vėliau atliko cheminį vandens tyrimą. Mokiniai tyrė fosfatų, nitratų ir nitritų koncentraciją vandenyje.
   Trečiasis užsiėmimas- profesinis veiklinimas. Lektorė Albina Vaičiulevičienė supažindino su Kauno kolegijos Medicinos fakulteto studijų programomis. Mokiniai turėjo galimybę aplankyti kineziterapijos ir ergoterapijos kabinetus, pabendrauti su studentais.
   Kitą dieną vyko refleksija. Mokiniai per vokiečių kalbos pamoką aptarė netradicinę, integruotą pamoką, vykusią Kauno kolegijoje, atliko vokiečių kalbos mokytojo Povilo Liperskio paruoštas užduotis vokiečių kalba.
   Pamoka buvo naudinga ne tik mokiniams, bet ir mokytojams. Kauno kolegijos Medicinos fakulteto dėstytojai mielai pasidalijo gerąja bendrųjų, bendravimo ir bendradarbiavimo kompetencijų ugdymo, praktinių įgūdžių taikymo patirtimi.
   Tikime, kad dėstytojai, mokytojai ir mokiniai tęs šią įdomią, integruotą veiklą, nes Semeliškių gimnazija ir Kauno kolegija pasirašė bendradarbiavimo sutartį.

Meilutė Rašimienė