SEMELIŠKIŲ GIMNAZIJA
Trakų g. 73, Semeliškės, Elektrėnų sav.; į.k. 190664977; semeliskes@gmail.com; tel (8 528) 32 537

PRADŽIA
STRUKTŪRA IR KONTAKTAI
ADMINISTRACINĖ INFORMACIJA
KORUPSIJOS PREVENCIJA
VEIKLOS SRITYS
GALERIJA
Neįgaliems

„Nepatogaus kino klasės“ projekto baigiamasis renginys Vilniuje

Išvyka į Molėtus
   Semeliškių gimnazijos 1-12 klasių mokiniai daugiau kaip metus dorinio ugdymo, pilietiškumo pamokų, klasės valandėlių metu žiūrėjo „nepatogius“ filmus, kalbėjosi apie pilietiškumą ir siekė pokyčių savo aplinkoje. Tvarkė gimnazijos teritoriją, Dargionių mišką, rinko padangas, buitines atliekas, statybines medžiagas.
   Spalio 12 d. visi projekto dalyviai buvo pakviesti į projekto „Nepatogaus kino klasė: sisteminio pokyčio link“ baigiamąjį renginį, kuris vyko Vilniuje, ,,Skalvijos“ kino teatre. Projektas „Nepatogaus kino klasė: sisteminio pokyčio link“ yra įgyvendinamas Aktyvių piliečių fondo skirtos Europos ekonominės erdvės finansavimo mechanizmo paramos dėka. Prie projekto įgyvendinimo prisideda ir Lietuvos kino centras. Į renginį vyko 17 įvairių klasių mokinių, mokytojos N. Ustilienė, J.Lėlienė.
   Aktorius Dominykas Vaitiekūnas pasirūpino, kad „Nepatogaus kino klasės“ komanda susipažintų, pasidžiaugtų projekto rezultatais, tad prieš renginį pakvietė visus vaišintis. Nes kur geriau susipažinsi, jei ne prie vaišių stalo. Festivalis „Nepatogus kinas“ padovanojo įkvepiantį dokumentinio filmo „Šiaurinė srovė“ seansą bei susitikimą su pagrindiniu filmo herojumi – režisieriumi ir aktyvistu iš Vokietijos Steffenu Kronesu, pakvietusiu prisijungti prie išskirtinio aplinkosauginio eksperimento.
   Arkties vandenyne, Norvegijos teritorijoje, režisierius Steffenas Krones randa alaus butelį iš savo gimtojo miesto Dresdeno. Šis įvykis jį labai nustebina. Kodėl tuščias butelis apkeliauja pusę Europos? Grįžęs atgal į Vokietiją, režisierius gražina radinį ir atgauna taros mokestį.
   Režisierius sukuria GPS plūdurus, kuriuos paleidžia į vandenį Vokietijos upėje. Tyrimas apie šiukšlių judėjimą įrodo, jog atliekos yra mūsų visų, o ne kažkieno.
   Po filmo peržiūros nuotoliniu būdu vyko susitikimas su filmo režisieriumi. Renginio dalyviai uždavė rūpimus klausimus, domėjosi ateities planais.
   Ir, žinoma, koks susitikimas be siurprizų! Eksperimentinis GPS plūduras atkeliavo ir į Vilnių. Kartu su renginio organizatoriais ir aktoriumi Dominyku Vaitiekūnu, mokiniai stebėjo plūduro skrydį į Neries upę. Ši kelionė tęsiasi ir ją galima stebėti nuotoliniu būdu.
   Nepatogios temos…Jos šalia mūsų, jos mūsų gyvenimo dalis. ,,Nepatogaus kino klasės” filmai padeda atskleisti, nagrinėti nepatogias gyvenimo temas, ieškoti atsakymų, džiaugtis atradimais…


Nijolė Ustilienė