SEMELIŠKIŲ GIMNAZIJA

PRADŽIA
MOKYKLA
ADMINISTRACIJA
PASLAUGOS
PASIEKIMAI
PEDAGOGAI
VEIKLA
KONTAKTAI
GALERIJA

II klasės pasaulio pažinimo pamoka Jagėlonių girininkijoje

Išvyka į Molėtus
   Gruodžio 9 d. II klasės mokiniai ir mokytoja Janė Rusakovienė aplankė Jagėlonių girininkiją. Ten jų laukė antraklasio Roko tėtis, Jagėlonių girininkijos girininko pavaduotojas Rolandas Šiškevičius.
    Pamokos tikslas - pristatyti miškininko profesiją, jos pagrindinius darbus. Pakeliui mokiniai atliko tyrimus, išmatavo pakelėje augančių medžių kamienų apimtį, prisiminė jų pavadinimus. R. Šiškevičius supažindino mokinius su girininkijos patalpomis ir nuvedė į salę. Susidomėję mokiniai stebėjo ten esančias gyvūnėlių ir paukščių iškamšas, dalijosi įspūdžiais apie miške patirtus nuotykius, sutiktus gyvūnus. R. Šiškevičius mokiniams papasakojo apie miškininkų darbo kasdienybę: kaip saugo gamtą, kelia į medžius inkilus, aptveria skruzdėlynus, žiemą veža lauktuves miško gyventojams. Kiekvienais metais sodina ąžuoliukus ir ant kiekvieno medelio uždeda plastikinį įtvarą, kovoja su medžių kenkėjais, atlieka miškų genėjimo bei retinimo, medienos išvežimo darbus. Mokiniams priminė elgesio miške taisykles bei paaiškino kaip elgtis su buitinėmis atliekomis.
   Nutarta gegužės mėnesį vykti į mišką ir pravesti pasaulio pažinimo pamoką, žaliojoje mokymosi aplinkoje mokinius supažindinti su skirtingo aukščio augalais, miško paklote.


Parengė pradinių klasių vyr. mokytoja Janė Rusakovienė