SEMELIŠKIŲ GIMNAZIJA

PRADŽIA
MOKYKLA
ADMINISTRACIJA
PASLAUGOS
PASIEKIMAI
PEDAGOGAI
VEIKLA
KONTAKTAI
GALERIJA

Laiko tėkmėje baigiasi metai...

Išvyka į Molėtus
   Baigiantis metams, baigiasi ir projekto „Laiko tėkmėje“, finansuojamo Elektrėnų savivaldybės lėšomis, vykdymas. Gruodžio 13 d. Semeliškių gimnazijos mokiniai su mokytoja Meilute Rašimiene dalyvavo edukacinėje programoje „Auskit, vykit, mano rankos“, kurią organizavo Prienų krašto muziejus. Autentiškoje aplinkoje, skambant lietuvių liaudies dainoms, programos vadovė Marija Šniopienė supažindino mokines su vienu seniausių lietuvių moterų amatu – audimu. Užsiėmimo metu mergaitės susipažino su audimo įrankiais: ant sumažintų mestuvų bandė apmesti audimui reikalingus metmenis, verpimo rateliu mokėsi prisitrinti šeivų audimui, o jau tada sėdo į „stovus“ austi. Vadovė Marija įdomiai pasakojo apie audimo amato tradicijas, spalvų bei raštų įvairovę, supažindino su vienu seniausių audimo būdų – vertikaliuoju audimu.
   Antrojoje programos dalyje buvo pasakojama apie juostų audimo būdus, juostų paskirtį, raštus, simbolius ir jų prasmę. Merginos pačios vijo juostas ir šis amatas joms labai patiko. Jau kitą dieną kelios mokinės atsinešė į gimnaziją tėvelių pagamintas kaladėles juostoms vyti.
   Vykdant projektą, gruodžio mėnesį buvo vykdoma akcija „Pasveikink buvusį mokytoją“. Už priemones, įsigytas iš projektui skirtų lėšų, mokiniai gamino kalėdinius atvirukus, kūrė tekstus.
   Lapkričio 12 d. Semeliškių gimnazijos muziejuje vyko integruota technologijų – tikybos pamoka ,,Ką reiškia Adventas?“, kurią vedė technologijų mokytoja Meilutė Rašimienė ir tikybos mokytoja Nijolė Ustilienė. Sužinoję apie liturginę Advento prasmę, simbolius, aptarę tradicijas, mokiniai kūrė karpinius iš medžiagų, įsigytų už projekto lėšas.
   Metai baigiasi... Tad sustokime laiko tėkmėje, apžvelkime nuveiktus darbus ir pasidžiaukime sukaupta patirtimi, įdomia veikla.


Meilutė Rašimienė