SEMELIŠKIŲ GIMNAZIJA
Trakų g. 73, Semeliškės, Elektrėnų sav.; į.k. 190664977; semeliskes@gmail.com; tel (8 528) 32 537

PRADŽIA
STRUKTŪRA IR KONTAKTAI
ADMINISTRACINĖ INFORMACIJA
KORUPSIJOS PREVENCIJA
VEIKLOS SRITYS
GALERIJA
Neįgaliems

Projektas „Susipažinkime: čia – Lietuva“

Išvyka į Molėtus
   Elektrėnų savivaldybės Semeliškių gimnazijoje vykdomas projektas „Susipažinkime: čia – Lietuva“. Projektas skirtas mokiniams iš Ukrainos. Jo tikslas - supažindinti mokinius-ukrainiečius su Lietuva, padėti jiems greičiau adaptuotis mūsų šalyje bei užmegzti draugystę tarp vietinių mokinių-lietuvių ir vaikų iš karo apimtos Ukrainos. Projekto autorė – socialinė pedagogė Teresa Seržantovič.
   Kovo 30 dieną vaikai iš Ukrainos, besimokantys mūsų mokykloje, bei 8 ir II G klasės mokiniai vyko į ekskursiją su mokytojomis Teresa Seržantovič ir Ona Kozelliene. Kelionės metu mokiniai susipažino su Lietuvos sostine Vilniumi ir aplankė žymiausias vietas: Trijų kryžių kalną, Šv. Apaštalų Petro ir Povilo Bažnyčią, Katedrą, Valdovų rūmus, pamatėme Gedimino bokštą, Vilniaus senamiestį bei susipažino su sausio 13 įvykiais, apžiūrėjo barikadas, LR seimą ir M. Mažvydo biblioteką. Kelionės metu mokiniai arčiau pažino vienas kitą. Vietiniai mokiniai buvo labai dėmesingi ir draugiški su mokiniais iš Ukrainos.
   Balandžio mėnesį laukia dar viena bendra ekskursija į Kauną – laikiną Lietuvos sostinę. O gegužės mėnesį kartu su ukrainiečiais apsilankysime Trakuose. Mes labai lauksime šių išvykų.


Miglė Ašmenaitė, Paulina Paulauskaitė, II gimnazinės klasės mokinės