SEMELIŠKIŲ GIMNAZIJA
Trakų g. 73, Semeliškės, Elektrėnų sav.; į.k. 190664977; semeliskes@gmail.com; tel (8 528) 32 537

PRADŽIA
STRUKTŪRA IR KONTAKTAI
ADMINISTRACINĖ INFORMACIJA
KORUPCIJOS PREVENCIJA
VEIKLOS SRITYS
GALERIJA
Neįgaliems

Lietuva... Vienybės ir bendrystės simbolis, spinduliuojantis rankų ir širdžių šilumą.

Išvyka į Molėtus
   Atkurtos mūsų valstybės 100-mečio jubiliejaus proga Semeliškių gimnazija nušvito trispalviu Lietuvos kontūru. Dažnas bendruomenės narys ne tik akis pakėlė, širdį nudžiugino, bet ir nuotrauką padaręs siuntė žinią artimiesiems – “Mes mokame švęsti kūrybingai ir prasmingai!”. Ši kūrybinė pilietinė iniciatyva dalyvavo ir Lietuvos Respublikos Prezidentės Dalios Grybauskaitės surengtoje akcijoje „Vasario 16-ąją švęsk linksmai ir išradingai“.
   Gimnazijos direktorei Irenai Adomėnienei, ilgus metus dirbusiai istorijos mokytoja, tokio projekto idėja jau buvo kilusi anksčiau. Šįkart, ypatingai progai esant, nuo istorijos vadovėlių nužengęs Lietuvos kontūras virto tikra miestelio šventine pažiba. Technologijų mokytojų, dailės mokytojos Eglės Matonienės, ūkio dalies darbuotojų A. Buividavičiaus ir J. Taraškevičius, o ypač gimnazijos mokinių indėlis idėją pavertė realybe. Šalia vyčio, kuris ant mokyklos fasado buvo atnaujintas pirmaisiais nepriklausomybės metais, ši tautinė atributika paskelbė šventinių renginių pradžią. Kiekvienas, prisidėjęs prie šios akcijos, įpynė dalelę savo širdies, dovanojo mažus kasdienius savo darbus, kad šie taptų šviesia Lietuvos ateitimi. Tegul šis Lietuvos kontūras šviečia lyg motinos langas ir laukia iš svetur sugrįžtančių savo vaikų.
   „Kurkime Lietuvą kartu!" - kartojo kiekvienas bendruomenės narys, savo rankomis įpindamas trispalvę juostelę į didžiulį Lietuvos teritorinį simbolį. Lietuvos teritorija istoriškai mums yra labai svarbi: 1932-aisiais metais statytas gimnazijos pastatas atsidūrė šalia Lietuvos - Lenkijos demarkacinės linijos.
   Mes tikėjome, tikime ir visada tikėsime, kad Lietuvos ateitis yra mūsų rankose!!!