SEMELIŠKIŲ GIMNAZIJA
Trakų g. 73, Semeliškės, Elektrėnų sav.; į.k. 190664977; semeliskes@gmail.com; tel (8 528) 32 537

PRADŽIA
STRUKTŪRA IR KONTAKTAI
ADMINISTRACINĖ INFORMACIJA
KORUPSIJOS PREVENCIJA
VEIKLOS SRITYS
GALERIJA
Neįgaliems

KONSTITUCIJOS DIENA

Išvyka į Molėtus
   1992 m. spalio 25 d. Lietuvos piliečiai referendume priėmė dabartinę Lietuvos Respublikos Konstituciją, pagrindinį valstybės įstatymą, turintį aukščiausią teisinę galią, nustatantį šalies politinės, teisinės ir ekonominės sistemos pagrindus.
   2018 m. spalio 25 dieną Semeliškių gimnazijoje vyko viktorina, skirta Konstitucijos dienai. Ją organizavo 9 (I g) klasės mokiniai su klasės vadove N. Ustiliene ir istorijos mokytoju R. Nemeikščiu. Šventę pradėjo 3 klasės mokiniai su mokytoja D. Šareikiene. Jie dovanojo dainą Tėvynei. Dramos būrelio nariai pristatė kompoziciją, skirtą Konstitucijos dienai. Po montažo istorijos mokytojas R. Nemeikštis papasakojo apie Konstitucijos dienos svarbą, prasmę.
   5-8 klasių mokiniai buvo suskirstyti į mišrias komandas. Šios komandos pasirinko pavadinimus: ,,Žvaigždės“, ,,Persikai“, ,,Vaikinai“, ,,Laikraščių dievai“.
   Viktorinos metu buvo pateikta 30 klausimų, vieno klausimo atsakymui skirta apie 1 minutę laiko. Mokiniai, nedalyvaujantys viktorinoje, buvo pakviesti į lietuvių kalbos kabinetą ir kūrė klasės plakatą ,,Konstitucija ir mes“. Atsakymus vertino ir surinktus taškus skaičiavo bei kūrybinius darbus vertino kompetetinga komisija, kurią sudarė pavaduotoja ugdymui l. e. direktoriaus pareigas A. Dzikevičienė, istorijos mokytojas R. Nemeikštis, I g klasės atstovai. Trys komandos ,,Žvaigždės“, ,,Vaikinai“, ,,Laikraščių dievai“ surinko po vienodą 14-kos taškų skaičių, komanda ,,Persikai“ surinko 11 taškų.
   Plakatų kūrimo konkurse visų klasių plakatai buvo įdomūs ir išradingi, tačiau daugiausia simpatijų pelnė 7 klasės plakatas.
   Pavaduotoja ugdymui l.e. direktoriaus pareigas A. Dzikevičienė įteikė padėkas bei saldžias dovanas klasėms, dalyvavusioms viktorinoje bei plakatų konkurse ir I g klasei - už renginio organizavimą.
   Svarbūs ne tik surinkti taškai, ne pasitikrintos ar įgytos žinios. Svarbiausias - visų gimnazijos narių bendradarbiavimas, draugystė, buvimas kartu. Tad dėkojame istorijos mokytojui R. Nemeikščiui už viktorinos klausimus ir patarimus, A. Dzikevičienei už vertinimo darbą, o visiems dalyviams už aktyvų dalyvavimą.

8 klasės vadovas P.Liperskis