SEMELIŠKIŲ GIMNAZIJA
Trakų g. 73, Semeliškės, Elektrėnų sav.; į.k. 190664977; semeliskes@gmail.com; tel (8 528) 32 537

PRADŽIA
STRUKTŪRA IR KONTAKTAI
ADMINISTRACINĖ INFORMACIJA
KORUPCIJOS PREVENCIJA
VEIKLOS SRITYS
GALERIJA
Neįgaliems

Semeliškių Kaziukui - 20!

Išvyka į Molėtus
   Dangų ir žemę
   Šiaudas sujungė,
   Laukų žolynais nuspalvino,
   Pranešė tyliai,
   Garsiai išgirdom –
   Kaziukas kviečia,
   Pavasarį skelbia
   SUTIKIM

   Kovo 2 dieną Semeliškių gimnazijos bendruomenė mojavo verbomis, viliojo kvapais, mėgavosi gardžiais kepiniais ir kvietė pavasarį. Bet šis neskubėjo sugrįžti.
   Jau 20-ąjį kartą jaunieji muziejininkai, mugės organizatoriai kvietė pirkti ir parduoti, smagiai laiką praleisti, pašokti, pabendrauti, smagiose rungtyse dalyvauti, skanių kepinių paragauti.
   Šventės pradžią paskelbė Kaziuko mugės iniciatorė Kazytė – mokytoja Meilutė Rašimienė ir Kaziukas – mokytojas Juozas Gudeliūnas. Po Kazytės ir Kaziuko jubiliejaus linkėjimų, mugės lankytojus ir prekiautojus sveikino Semeliškių seniūnijos seniūnė, nuolatinė mugės rėmėja Loreta Karalevičienė. O sveikinimą lydėjo Kazytei įteiktas seniūnės padėkos raštas už nueitą dvidešimties metų Kaziuko mugės kelią.
   Kaip visada, aktyviausi mugės prekiautojai buvo pradinių klasių mokiniai, jų tėveliai ir mokytojos - D. Šareikienė, J. Rusakovienė, I. Rulevičienė, V. Vitkauskaitė.
   Pyragais, pyragėliais, rudagalviais baravykais, Kaziuko širdelėmis, keksiukais iš burokėlių ir šokolado, pirkėjus viliojo gimnazijos mokinių tarybos ir D. Žymantienės neformaliojo švietimo būrelio stalai.
   Jaunieji muziejininkai siūlė nusipirkti „KAZIUKO IR KAZYTĖS KRONIKOS“ laikraštį, skirtą jubiliejui. Tai antrasis laikraščio numeris, dešimties metų laikotarpio apžvalga. Pirmasis numeris buvo išleistas taip pat prieš dešimtmetį.
   8-10 klasių mergaitės prekiavo velykiniais atvirukais (mokytoja M.Rašimienė), berniukai džiugino praktiškais medžio dirbiniais, namų apyvokos daiktais (mokytoja S.Klimovičienė). Kol prekybininkai stengėsi parduoti, išmainyti ar padovanoti savo prekę, Kaziukas organizavo smagias varžytuves, o Kazytė nugalėtojams negailėjo prizų.
   Mugę aplankė ir Semeliškių vaikų darželio mažųjų ugdytinių būrys, lydimas darbuotojų J. Makauskienės, B. Aleškevičienės, G. Boldirevos, O. Sabaliauskienės.
   Ir aš mugėje buvau, derėjausi ir prekiavau, gardžių skanėstų ragavau, per barzdą varvėjo, burnoj nieko neturėjau. O piniginėj švilpia vėjai...

Meilutė Rašimienė