SEMELIŠKIŲ GIMNAZIJA

PRADŽIA
MOKYKLA
ADMINISTRACIJA
PASLAUGOS
PASIEKIMAI
PEDAGOGAI
VEIKLA
KONTAKTAI
GALERIJA

KAZIUKO MUGĖ SEMELIŠKIŲ GIMNAZIJOJE

Išvyka į Molėtus
- Ei, susirinkite visi!
- Pavasaris jau netoli!
Pro langus skverbias, pro duris
Į mugę kviečia vėl Kazys.

   Kovo 8- ąją moteris ir merginas džiugino sveikinimai ir pavasario žiedai, o Semeliškių gimnazijos sporto salėje jau devynioliktąjį kartą šurmuliavo Kaziuko mugė. Jaunojo muziejininko neformaliojo švietimo būrelio nariai, vadovaujami būrelio vadovės Meilutės Rašimienės, visus kvietė aktyviai dalyvauti: pirkti, parduoti, pažiopsoti, saldumynų paragauti, su kaimynu pabendrauti.
   Kiekvienais metais mugėje ypač aktyviai dalyvauja pradinių klasių mokiniai. Šiemet išradingieji pirmokai ir mokytoja Daiva Šareikienė pirkėjus viliojo arbatos mišiniais, skaniais kepiniais, įdomiais darbeliais. Verslieji antrokai ir mokytoja Janė Rusakovienė kvietė paragauti burnoje tirpstančių pyragaičių, saldžiųjų ,,Skruzdėlynų“, kvietė nusipirkti dirbinių iš druskos. Atkaklieji trečiaklasiai ir mokytoja Irutė Rulevičienė savo stalus papuošė įvairiais, spalvotais rankdarbiais, masinančiais pirkėjus, kūrybingieji ketvirtaklasiai ir mokytoja Vaita Vitkauskaitė mojavo spalvingomis verbomis, siūlė nusipirkti kvapnių prieskonių mišinių, spalvingų riešinių, margų pyragų. 7 klasės mokiniai ir technologijų mokytoja Snieguolė Klimovičienė džiugino namų apyvokos daiktų, pagamintų iš medžio, gausa. Ir pjaustymo lentelės, ir suoleliai, ir lentynos, ir pakabos tarsi šaukte šaukė: ,,Nupirkite ir mane! Nupirkite ir mane! “ Dailės ir technologijų mokytojos Eglės Matonienės neformaliojo švietimo būrelio ,,Spalvos“ narių popieriaus darbai žavėjo estetika, spalvų derme, kūrybiškumu. Rankų darbo atvirukai, kvietimai, vokeliai visada reikalingi švenčių organizavimui. Technologijų mokytojos Meilutės Rašimienės mokinių pagaminti vilnos darbai, nėriniai sulaukė pirkėjų susidomėjimo. Įvairių klasių mokiniai, atradę verslumo gyslelę, stebino išradingumu, naujovėmis, gera reklama.
   Kaip ir kiekvienais metais, mugę aplankė Semeliškių seniūnė Loreta Karalevičienė, sugužėjo gausus Semeliškių darželio mažųjų ugdytinių būrys, apsilankė mokinių tėveliai ir miestelio gyventojai.
   2018- aisiais Semeliškių gimnazijos Kaziuko mugė švęs savo dvidešimtmetį ir padovanos siurprizų, primins nueitą kelią, įamžintas švenčių akimirkas. Tad iki kitų metų, iki naujų susitikimų!


Parengė mokytoja Nijolė Ustilienė