SEMELIŠKIŲ GIMNAZIJA
Trakų g. 73, Semeliškės, Elektrėnų sav.; į.k. 190664977; semeliskes@gmail.com; tel (8 528) 32 537

PRADŽIA
STRUKTŪRA IR KONTAKTAI
ADMINISTRACINĖ INFORMACIJA
KORUPSIJOS PREVENCIJA
VEIKLOS SRITYS
GALERIJA
Neįgaliems

Kaziuko mugė Semeliškių gimnazijoje

Išvyka į Molėtus
   Gurgu gurgu, aplankėm mes Kaziuko turgų!
   Kovo 3 d., po dvejų metų pertraukos, į Semeliškių gimnazijos Kaziuko mugę, sugūžėjo ne tik mokiniai ar mokytojai, bet ir tėveliai bei Semeliškių miestelio gyventojai. 25-erių metų jubiliejų švenčiančią mugę ruošė ir vykdė Jaunųjų muziejininkų būrelio nariai su iniciatore Meilute Rašimiene. Visus pasveikino ir šventės pradžią paskelbė gimnazijos direktorė Asta Dzikevičienė. Šventę tęsė linksmi ir nuotaikingi žaidimai: šuoliai maišuose, taiklūs riešutų metimai į ąsotį, maišų mūšiai ir lenktynės. Šias linksmybes organizavo mugės personažas-Kaziukas arba į jį įsikūnijęs mokytojas Juozas Gudeliūnas.
   Na, o svarbiausia mugės dalis- prekyba. Gausu buvo prekiautojų, prekystaliai lūžo, nukrauti įvairiausiais dirbiniais ir skanumynais. Jų įsigyti atvyko, mugės išsiilgę miestelio gyventojai. Apsilankė Semeliškių seniūnijos seniūnė Loreta Karalevičienė, Semeliškių vaikų darželio ,,Gandriukas“ mažieji pirkėjai, lydimi šauniųjų auklėtojų.
   Šventės metu buvo renkama parama Ukrainos žmonėms. Gimnazijos bendruomenė prisijungė prie Lietuvos Carito organizuojamos akcijos. Parapijos klebono Gedimino Mieldažio dėka surinkti daiktai ir maisto produktai buvo pristatyti į Kaišiadorių vyskupijos Carito organizaciją.
   Iš turgaus lankytojai išsinešė ne tik kepinių pilnus maišelius ar rankų darbo papuošalus, verbas, bet ir gerą nuotaiką bei džiugų prisiminimą.
   Nuoširdžiai dėkojame būrelio vadovei Meilutei Rašimienei už ilgametę Kaziuko mugės tradiciją, linkime energijos ir sveikatos. Iki kitų metų! Iki naujų susitikimų!


Jaunoji muziejininkė Viltė Bielskytė