SEMELIŠKIŲ GIMNAZIJA
Trakų g. 73, Semeliškės, Elektrėnų sav.; į.k. 190664977; semeliskes@gmail.com; tel (8 528) 32 537

PRADŽIA
STRUKTŪRA IR KONTAKTAI
ADMINISTRACINĖ INFORMACIJA
KORUPSIJOS PREVENCIJA
VEIKLOS SRITYS
GALERIJA
Neįgaliems

ŠVENTŲ KALĖDŲ BELAUKIANT

Išvyka į Molėtus
   Prieškalėdinis laikotarpis – laukimo, ramybės, susikaupimo, gerų darbų, kūrybinių idėjų, įvairių akcijų įgyvendinimo metas. Pandemijos akivaizdoje šie metai yra kitokie, tačiau artėjančių švenčių dvasia jau sklando ore ir kviečia skleisti kalėdinę nuotaiką, puošti savo aplinką, nurimti ir laukti...
   Semeliškių gimnazijoje tęsiama graži tradicija – šv. Kalėdų laukimą įprasminti gerais darbais, kūrybinėmis idėjomis, puošiant edukacines erdves ir organizuojant įvairias akcijas. Gimnazijos direktorė Asta Dzikevičienė organizavo kūrybinę edukaciją „Kalėdinių žaisliukų gaminimas“. Kartu su mokiniais kalėdinius žaisliukus gamino pradinių klasių mokytojos Vaita Vitkauskaitė, Daiva Šareikienė, Janė Rusakovienė, Irutė Rulevičienė, nuotoliniu būdu technologijų mokytojos Meilutė Rašimienė, Laura Stankaitienė, Eglė Matonienė. Edukacijos dalyviai, pasitelkę fantaziją, kūrė kalėdinius žaisliukus- varpelius.
   Gruodžio 5 d. mokinių sukurtais kalėdiniais žaisliukais buvo papuošta eglutė, auganti vidiniame gimnazijos kieme.
   Buvo tęsiamas ir kasmetinis projektas ,,Kalėdiniai karpiniai|“. Šiais metais kalėdiniais karpiniais pasipuošė mokinių namų langai. Karpinius karpė dešimtos, šeštos, penktos ir vienuoliktos klasės mokiniai, vadovaujami technologijų mokytojos M. Rašimienės.
   Advento vainikas tapo neatsiejama Advento laikotarpio dalimi. Pradinių klasių mokiniai bei priešmokyklinės grupės vaikai neformaliojo švietimo užsiėmimų metu iš įvairių medžiagų kūrė Advento vainikus. Vieni jų papuošė klasių duris, kiti tapo Advento simboliais ir kas savaitę uždegant po vieną žvakę, įprasmino švenčių laukimą. O nuotaikingi seniai besmegeniai tapo langų puošmenomis. Mokytoja M. Rašimienė gimnazijos koridoriuose ir lauko erdvėse kartu su prailgintos grupės mokiniais papuošė žaliaskares eglutes. Tikybos mokytoja Nijolė Ustilienė ir technologijų mokytoja M. Rašimienė vykdė akciją „Pasveikink buvusį mokytoją“. Technologijų mokytoja L. Stankaitienė vykdė akciją „Pasveikink vienišą žmogų“. Mokiniai namuose kūrė atvirukus ir šventų Kalėdų proga sveikino buvusiuosius mokytojus bei vienišus garbaus amžiaus Semeliškių seniūnijos žmones. Direktorė A. Dzikevičienė ir gimnazijos tarybos pirmininke M. Rašimiene visą gimnazijos bendruomenę pakvietė kepti kalėdinius meduolius, pyragus. Iki pat šventųjų Kalėdų kepinių nuotraukos bus keliamos į Microsoft Teams platformą. Akcijos „Kurkime Kalėdas kartu“ metu bus išrinkti gražiausi, įdomiausi ir, žinoma, skaniausi kepiniai. Tik ragauti teks nuotoliniu būdu.
   Kalėdų Senelis gyvai aplankyti mokinių negali, tačiau nuotoliniu būdu pasikvietė pagalbininkus ir įvyko stebuklas! Semeliškių gimnazijos bei Pastrėvio, Beižionių daugiafunkcio skyriaus vaikus pasiekė Kalėdų senelio dovanos. Už pagalbą nuoširdžiai dėkojame UAB „Sanitex“ ir Pastrėvio seniūnui A. Kanapeckui.
   Nuo lapkričio mėnesio pradžios prasmingi mokinių ir mokytojų darbai džiugino ne tik gimnazijos bendruomenę, bet ir atvykstančius svečius. Per šv. Kalėdas visi laukiame stebuklo ir dovanų. Didžiausia dovana- kiekvieno iš mūsų sveikata, jauki, šilta mus supanti aplinka. Kurkime artėjančių Kalėdų džiaugsmą kartu, saugodami save ir vieni kitus...
   Nuoširdi padėka visiems, padėjusiems skleisti artėjančių šventų Kalėdų dvasią, šventinę nuotaiką. Nuoširdus AČIŪ direktoriaus pavaduotojui ūkio reikalams A. Buividavičiui už pagalbą, puošiant gimnazijos eglę.


Parengė Semeliškių gimnazijos direktorė Asta Dzikevičienė