SEMELIŠKIŲ GIMNAZIJA

PRADŽIA
MOKYKLA
ADMINISTRACIJA
PASLAUGOS
PASIEKIMAI
PEDAGOGAI
VEIKLA
KONTAKTAI
GALERIJA

KALĖDŲ BELAUKIANT

Išvyka į Molėtus
   Šventų Kalėdų laukimas – tai laikas sustoti, o sustojus pamąstyti apie prabėgusius metus, nuveiktus darbus, apie žmones, esančius šalia, daugiau laiko skirti brangiems žmonėms.
   Semeliškių gimnazija tęsia gražią tradiciją - Kalėdų laukimą įprasminti edukacinių erdvių puošyba, grožio kūrimu, dalyvavimu įvairiose akcijose, konkursuose, renginiuose.
   Gimnazijos direktoriaus pavaduotoja ugdymui A. Dzikevičienė organizavo kūrybinę edukaciją „Kalėdinių žaisliukų gaminimas“. Kartu su mokiniais kalėdinius žaisliukus kūrė pradinių klasių mokytojos V. Vitkauskaitė, D. Šareikienė, J. Rusakovienė, I. Rulevičienė, technologijų mokytojos M. Rašimienė, S. Klimovičienė, E. Matonienė. Pasitelkę fantaziją, naujas idėjas, edukacijos dalyviai kūrė nuotaikingus, įvairiaspalvius burbulus, žvaigždes, varpelius. Gruodžio 7 d. vyko akcija „Papuošk eglutę gimnazijos kieme“. Savo rankomis kurtais kalėdiniais žaisliukais vyresniųjų klasių mokiniai puošė eglutę, augančią vidiniame gimnazijos kieme.
   2017 m. gruodžio 5 d. Jaunųjų miško bičiulių būrelis “Geniukai” dalyvavo Trakų miškų urėdijos organizuotoje kalėdinėje šventėje, parodoje- konkurse ,,Žiemos puokštė- 2017”. Jaunieji miško bičiuliai, vadovaujami būrelio vadovės S. Klimovičienės, pristatė sukurtas eglutes ir koliažus iš gamtinių medžiagų. Šventinį renginį pradėjo jaunieji miško tuntukai „Šilinukai" iš Lentvario lopšelio-darželio „Šilas". Iliuzionistas Edgaras pravedė edukacinę magijos pamoką ir visus šventės dalyvius įtraukė į stebuklingą kelionę po iliuzijų pasaulį. Pasibaigus iliuzionisto pasirodymui buvo išrinkti ir apdovanoti gražiausi darbai, kurie pateko į tarptautinį Kauno miškų ir aplinkos inžinerijos kolegijoje vykusį konkursą. Sėkmė lydėjo Semeliškių gimnazijos mokinius. Buvo įvertintos 5 eglutės ir 3 koliažai, kurie laimėjo galimybę dalyvauti tarptautiniame konkurse.
   2017 m. gruodžio mėn. 7 d. Kauno miškų ir aplinkos inžinerijos kolegijoje vyko tradicinė, Tarptautinė floristinių darbų paroda – konkursas „Žiemos puokštė 2017“. Konkurso, skirto Tautinio kostiumo metams pažymėti, temos: A grupei -„Kalėdinė eglutė“, B grupei - koliažas iš gamtinių medžiagų tema ,,Augalais išausta tapatybė“. Semeliškių gimnazijos 9 kl. mokinių S. Vėželytės, J. Šiško ir L. Ustilos koliažai laimėjo III-iąsias vietas. Džiugu, kad konkurso darbai papuošė ir Semeliškių šv. Lauryno bažnyčią, džiugino parapijos tikinčiuosius.
   Kaip ir kiekvienais metais, Jaunųjų miško bičiulių būrelis “Geniukai” gimnazijoje kūrė kalėdinę nuotaiką ir kvietė visus gimnazijos bendruomenės narius pasipuošti kabinetų duris kalėdiniais vainikais.
   Gimnazijos langai buvo papuošti nuostabiais, ažūriniais karpiniais, kuriuos kūrė, karpė 10 kl. mokiniai su technologijų mokytoja M. Rašimiene, vykdydami projektą „Kalėdiniai karpiniai“. „Jaunųjų muziejininkų“ būrelio nariai tamsiojo praėjimo erdvę, jungiančią pastatus, pavertė jaukiu, šviesiu poilsio kampeliu. Taip pat kūrė dekoracijas Semeliškių šv. Lauryno bažnyčios prakartėlei. Lietuvių kalbos mokytoja J. Lėlienė inicijavo projekto „Knygų Kalėdos“ veiklą. Mokiniai dovanojo gimnazijos bibliotekai naują arba jau perskaitytą knygą. Tikybos mokytoja N. Ustilienė gimnazijoje vykdė Lietuvos Raudonojo kryžiaus Elektrėnų skyriaus organizuojamą kalėdinę akciją „Vaikas – vaikui“, rinko mokinių dovanas- knygas, žaislus, saldainius. Dienos centro vaikai su vadove G. Bele gruodžio 14 d. dalyvavo Elektrėnuose vykusiame renginyje ,,Vaikas- vaikui“.
   Mokytojos M.Rašimienė ir N. Ustilienė vykdė akciją ,,Pasveikink buvusį mokytoją“. Mokiniai kūrė atvirukus ir šventų Kalėdų proga sveikino buvusius, garbaus amžiaus mokytojus, išėjusius į užtarnautą poilsį.
   Nuo pat lapkričio mėnesio pradžios mokinių ir mokytojų geri ir gražūs darbai džiugino ne tik gimnazijos bendruomenę, bet ir atvykstančius svečius. Nuoširdžiai dėkojame gimnazijos direktoriaus pavaduotojui ūkio reikalams A. Buividavičiui už pagalbą ir visiems bendruomenės nariams, padėjusiems skleisti artėjančių šventų Kalėdų nuotaiką.
   Per Šv. Kalėdas visi laukiame stebuklų ir dovanų. Didžiausia dovana - nuoširdus bendravimas, šiluma, jauki, mus supanti aplinka, mokėjimas būti vienas su kitu. Visa tai priklauso nuo mūsų pačių. Kalėdos – stebuklų metas. Dovanokime vieni kitiems stebuklus!


Parengė Semeliškių gimnazijos direktoriaus pavaduotoja ugdymui Asta Dzikevičienė