SEMELIŠKIŲ GIMNAZIJA
Trakų g. 73, Semeliškės, Elektrėnų sav.; į.k. 190664977; semeliskes@gmail.com; tel (8 528) 32 537

PRADŽIA
STRUKTŪRA IR KONTAKTAI
ADMINISTRACINĖ INFORMACIJA
KORUPSIJOS PREVENCIJA
VEIKLOS SRITYS
GALERIJA
Neįgaliems

Europos kalbų traukinys

Išvyka į Molėtus
   „Tautos kalba yra ne vienų jos žodžių, gražių ir negražių, rinkinys - ne pats jo žodynas. Tautos kalba yra visa, kas atskiriems jo žodžiams gyvybės ir galingumo duoda”.
(Jonas Jablonskis)

    Semeliškių gimnazijoje Europos kalbų diena rugsėjo 26 ąją švenčiama jau net II-ąjį dešimtmetį. Europa yra turtinga savo kalbomis – šiame žemyne yra daugiau nei 200 vietinių kalbų. Kalbų mokėjimas yra svarbus jų atpažinimui, naudojimui ir saugojimui.
   Šią dieną Semeliškių gimnazijos 5-12 klasių mokiniai kartu su mokytojais pirmų pamokų metu atliko kūrybinę užduotį - „Europos kalbų traukinys“. Klausydami įvairiomis kalbomis atliekamos muzikos ir dirbdami grupėse mokiniai ieškojo informacijos internete ir domėjosi kiekviena šalimi. Jie rašė, klijavo, piešė skirtingų-pasirinktų šalių plakatus-vagonus, kurie pristatė skirtingas Europos šalis, jų kultūrą, tradicijas, įžymius žmones ir tos šalies kalbą. Dailės mokytoja E. Matonienė pagamino garvežį, kuris trūktelėjo spalvingus plakatus: Lietuvos, Lenkijos, Vokietijos, Ispanijos, Prancūzijos, Latvijos, Estijos, Rusijos ir Anglijos šalis.
   Prieš savaitę , vyr. anglų kalbos mokytoja D.Butėnienė kvietė 5 - 12 klasių mokinius gaminti skirtingų šalių aitvarus ir jais papuošti mokyklą. Dėka visų sklandaus bendradarbiavimo, spalvingas kelionių traukinys papuošė mūsų mokyklos interjerą.
   Kviečiame visus aktyviai mokytis Europoje populiarių kalbų, nes tai kelias į platųjį pasaulį.

Povilas Liperskis