SEMELIŠKIŲ GIMNAZIJA
Trakų g. 73, Semeliškės, Elektrėnų sav.; į.k. 190664977; semeliskes@gmail.com; tel (8 528) 32 537

PRADŽIA
STRUKTŪRA IR KONTAKTAI
ADMINISTRACINĖ INFORMACIJA
KORUPCIJOS PREVENCIJA
VEIKLOS SRITYS
GALERIJA
Neįgaliems

Vaikų vasaros užimtumo programos projektas
„Surask, atrask, pasidalink“.

Išvyka į Molėtus
   Naujieji mokslo metai jau įgauna pagreitį, o Semeliškių gimnazijos jaunieji muziejininkai su vadove Meilute Rašimiene neformaliojo švietimo grupės susitikimo metu aptarė vasaros stovyklos veiklą, naujų mokslo metų veiklos planą. Šių metų birželio 18 – 22 dienomis vyko dieninė „Jaunųjų muziejininkų“ stovykla „Surask, atrask, pasidalink.“ Tad visi, ieškojo, surado ir pasidalijo savo prisiminimais.
   Jaunieji muziejininkai dieninės stovyklos veiklą įvertino labai gerai. Kazokiškių Švč. Mergelės Marijos Nugalėtojos bažnyčios šventoriuje vyko tvarkymo darbai, tačiau pavyko patekti į bažnyčią ir ją apžiūrėti. Sutikta seniūnė Vladislova Valantavičienė maloniai pakalbino ir papasakojo apie Kazokiškes.
   Iš Kazokiškių kelias vingiavo Grabijolų link. Nors svilino kaitra, tačiau 4 km. ilgio ekstremalus, laukinis takas Grabijolų apylinkėse buvo įveiktas. Nuėję kelis kilometrus, dalyviai pasiekė kelionės tikslą – Neries regioninio parko seniausiąjį Alkų ažuolą. Taip pat turėjo galimybę pasigrožėti Grabijolų kaimo medinės architektūros namais, pabendrauti su vietiniais gyventojais, kurių čia yra tik 6! Kiekvienas namas pasakoja savo istoriją. Vieni- medinės trobelės, pasislėpusios lapų paunksmėje. Jie byloja apie čia buvusių, gyvenusių praeitį. Deja, dabar jau ištuštėję. Kiti – nauji, gražūs namai, su įdomiomis skulptūromis, gėlių vazonais pasakoja apie čia gyvenančių ar tik vasarojančių kasdienybę. Gyventojai, įpratę prie nuolatinių, smalsių praeivių žvilgsnių, pakalbina, nusišypso.
    Aplankę Angelų kalvą, pasuko į Užutrakio dvarą. Užutrakyje pasitiko gidas Antanas Ulčinas, istorijos saugotojas, puoselėtojas. savo srities entuziastas. Jis papasakojo didingą, įdomią Užutrakio dvaro rūmų, Tiškevičių šeimos istoriją, parodė garsiojo Eduardo Andre kurto parko grožį.
   Senuosiuose Trakuose vyko ekskursija į įvairių grūdų perdirbimo ir probiotikų gamybos fabriką „Grainmore“. Apsirengę specialiais drabužiais, kruopščiai nusiplovę rankas, dalyviai apžiūrėjo modernią grūdų laboratoriją, grūdų kelią, nueitą nuo saugyklų iki vartotojų stalo, susipažino su įmonės darbu. Taip pat apžiūrėjo Senųjų Trakų Viešpaties Apreiškimo vienuolyno kiemą. Tą savaitę seserys vienuolės buvo užsiėmusios ir negalėjo priimti, tačiau prižadėjo, kad kitą kartą susitikimas būtinai įvyks.
   Paskutinę stovyklos dieną stovyklautojai dalyvavo Raudondvario dvaro teatralizuotoje ekskursijoje su grafiene Rozalija. Po jos vyko muilo gaminimo edukacinis užsiėmimas, kurio metu pagal savo mėgiamą spalvą, kvapą kiekvienas pasigamino muilus.
   Tai buvo labai įdomi ir linksma stovykla, kurios metu dalyviai turiningai praleido laiką, aplankė įdomias, dar nematytas vietoves. Ši dieninė stovykla buvo puiki atostogų pradžia! Suteikė daug žinių, naujų minčių ateities sumanymams.
   Labiausiai mokinius stebino tai, kad nuostabūs istoriniai objektai, pažintiniai takai, gražūs kraštovaizdžiai yra visai šalia mūsų, tik reikia norėti juos atrasti ir mokėti pasidalinti. Jaunieji muziejininkai supažindino Semeliškių gimnazijos bendruomenę su stovyklos veikla ir pristatė fotografijų parodą.
   Už turiningą stovyklos programą, smagias pažintines ekskursijas, gerą nuotaiką ir skanius pietus dėkojame mokytojoms Meilutei Rašimienei ir Nijolei Ustilienei, už saugias keliones- vairuotojams Daniui Vičkačkai ir Gediminui Bulvydui.
   Ačiū Elektrėnų savivaldybės administracijai už skirtą finansavimą vaikų vasaros užimtumo programos projektui „Surask, atrask, pasidalink“.

Jaunoji muziejininkė Danielė Ustilaitė