SEMELIŠKIŲ GIMNAZIJA
Trakų g. 73, Semeliškės, Elektrėnų sav.; į.k. 190664977; semeliskes@gmail.com; tel (8 528) 32 537

PRADŽIA
STRUKTŪRA IR KONTAKTAI
ADMINISTRACINĖ INFORMACIJA
KORUPSIJOS PREVENCIJA
VEIKLOS SRITYS
GALERIJA
Neįgaliems

Integruotos pasaulio pažinimo, matematikos ir ugdymo karjerai pamokos

Išvyka į Molėtus
   Vasario 10 d. antros, trečios, ketvirtos ir penktos klasės mokiniai dalyvavo integruotose pasaulio pažinimo, matematikos ir ugdymo karjerai pamokose, kuriuose susipažino su olfaktorinio (kvapų) meno subtilybėmis, menininko profesija ir patys išbandė save šioje srityje.
   „Matematika kvapų meno labirinte” – tai edukacija, kurioje penktokai tapo kvapų kūrėjais ir dalyvavo inscenizuotoje kvapų meno parodoje. Taip mokiniai kūrė kvapų formules, vizualizavo jas matematiniais grafikais ir skaičiavimais. Penktokai susipažino su kvapų meno istorija, kūrybine aplinka, medžiagų geografija ir kilme, bei milžinišku matematikos vaidmeniu kuriant tokio tipo meną. Edukacijos metu dalyviai susikūrė unikalų kvapnų skirtuką dekoruotą matematiniais skaičiavimais.
   Interaktyvi tarpdisciplininio meno edukacija „Laive kvepianti vėliava”. Šios edukacijos metu ketvirtos klasės mokiniai gilino ne tik menines kompetencijas, bet t.p. ugdė bendruomeniškumą, savarankiškumą, pilietiškumą ir pagarbą valstybiniam simboliui - trispalvei vėliavai. Edukatorė mokiniams žaismingai papasakojo Lietuvos vėliavos gimimo istoriją, o galiausiai penktokai vėliavą kūrė patys iš žurnalų ir laikraščių.
   „Etnografijos pėdsakai pasaulio liaudies pasakose” – tai edukacija, kurios metu antrokėliai susipažino su ypatinga dailės rūšimi - iliustracija, skirta etnografiniam literatūros meno kūriniui - pasakai. Vartydami pasakas iš įvairių pasaulio šalių mokiniai tyrinėjo piešinių iliustracijas. Paskui mokėsi rašyti žodį „pasaka“ japoniškai, arabiškai, indiškai, taip individualiai susikūrė kvapnų skirtuką skirtą pasakų knygai.
   Trečios klasės mokiniai žaidė žaidimą „Kvapų meno geografijos paslaptys ir kelionės“. Pirmiausiai mokiniai susipažino iš kur atsirado kvepalai ir koks paslaptingas gali būti parfumerijos pasaulis. Trečiokai pasiskirstę komandomis tapo parfumeriais, pirkliais - keliautojais ir gamtininkais - mokslininkais. Atliko specialias užduotis, keliavo žemėlapiais ir kvapniosiomis bibliotekomis.
   Tokių užsiėmimu metu ugdomi kūrybiniai mokinių gebėjimai, tarpkultūriškumas ir analitinis mąstymas. Didinama tolerancija galimybei laisvai kurti ir išreikšti save per kūrybą, nepaisant nusistovėjusių kūrybos tradicijų. Šiuolaikinis menininkas – tai žmogus, prisitaikantis prie ekonominių pokyčių ir gebantis spėti kurti su technologijų ir socialinių procesų virsmu. Kurti gali kiekvienas!
   Pasaulis yra labai margas ir įdomus, todėl savąjį karjeros kelią kiekvienas kuriame unikaliai. Žinios pats vertingiausias turtas, todėl mokinių ateities tikslas – žinių kaupimas.


Karjeros specialistė Asta Arbačiauskaitė – Dijokienė