SEMELIŠKIŲ GIMNAZIJA
Trakų g. 73, Semeliškės, Elektrėnų sav.; į.k. 190664977; semeliskes@gmail.com; tel (8 528) 32 537

PRADŽIA
STRUKTŪRA IR KONTAKTAI
ADMINISTRACINĖ INFORMACIJA
KORUPSIJOS PREVENCIJA
VEIKLOS SRITYS
GALERIJA
Neįgaliems

Inkilų kėlimo akcija

Išvyka į Molėtus
   Gandrinės-reikšminga, iš tolimos kelionės parskridusio gandro šventė. Mūsų senoliai ją vadina Blovieščiais. Šią įsimintiną datą pasirinko ir jaunieji gamtos mylėtojai. Saulėtą kovo 25-osios dienos rytą gimnazijos biologijos mokytoja A. Dzikevičienė kartu su 7,8,9,12 klasių mokiniais ir ūkio dalies darbuotojais išskubėjo į gimnazijos kiemo teritoriją, pilną medžių. Išskubėjo kelti inkilų...
   Semeliškių gimnazijos moksleiviai, minėdami Gandro dieną ir prisidėdami prie per visą Lietuvą nuvilnijusios inkilų kėlimo akcijos, nebus labai pavėlavę ir „namelius“ paukščiams iškėlę.
   Sumeistrauta ir iškelta dvylika inkilų. Daugiausia-varnėnams ir zylėms. Inkilėliai patys įvairiausi: nuo meniškiausių, tobuliausių iki pačių paprasčiausių. Juk, gaminant inkilą, svarbus pats gaminimo procesas, ugdantis glaudesnį vaikų emocinį ryšį su tėveliais, suteikiantis meistrystės įgūdžių bei žinių apie gamtą. Meilė gamtai mus moko būti geresniais vieni su kitais, moko saugoti ir gražinti aplinką.
   Akcijos dalyviai tikisi, kad sparnuočių „nameliai“ ilgai tušti nebus ir greitai sulauks savo naujųjų šeimininkų, dovanojančių giesmę, kuriančių savo ,,šeimynos“ ateitį.
   AČIŪ visiems, dalyvavusiems akcijoje!


Parengė biologijos mokytoja A. Dzikevičienė