SEMELIŠKIŲ GIMNAZIJA

PRADŽIA
MOKYKLA
ADMINISTRACIJA
PASLAUGOS
PASIEKIMAI
PEDAGOGAI
VEIKLA
KONTAKTAI
GALERIJA

Futbolas ir vokiečių kalba.

Išvyka į Molėtus
   Lietuvos futbolo federacija (LFF) ir Gėtės institutas Vilniuje kasmet organizuoja 5-6 klasės moksleiviams konkursą, kurie domisi futbolu ir vokiečių kalba. Šiais mokslo metais kūno kultūros mokytojai Neringa Kučinskaitė ir Juozas Gudeliūnas sudarė dvi futbolo komandas iš penktokų ir šeštokų.
   Penktokų futbolo komanda buvo pavadinta „Ereliai“ (Adler), o šeštokų- „Žaibas“ (Blitz). Moksleiviai, norėdami dalyvauti šiame konkurse, turėjo atlikti kūrybines užduotis, kurios skatintų susidomėjimą futbolu ir vokiečių kalba. Tad mokiniai su vokiečių kalbos mokytojo Povilo Liperskio pagalba sukūrė trumpą filmuką, išmoko skanduoti vokiečių kalba ir nupiešė plakatą „Mes ir futbolas“.
   Semeliškių gimnazijos dviejų futbolo komandų kūrybiniai darbai Gėtės instituto ir LFF atrankos komisijos atstovų buvo gerai įvertinti ir apdovanoti prizais. Mūsų tikslas ateityje – laimėti futbolo savaitgalį Berlyne, patobulinti vokiečių kalbos žinias ir apsilankyti Vokietijos futbolo klubo „Hertka BSC“ rungtynėse. Tikimės, kad mūsų svajonė išsipildys.


Povilas Liperskis Semeliškių gimnazijos vokiečių kalbos mokytojas metodininkas