SEMELIŠKIŲ GIMNAZIJA

PRADŽIA
MOKYKLA
ADMINISTRACIJA
PASLAUGOS
PASIEKIMAI
PEDAGOGAI
VEIKLA
KONTAKTAI
GALERIJA

IKT taikymas integruotoje pasaulio pažinimo pamokoje "Fizikiniai reiškiniai"

Išvyka į Molėtus
   Vasario 1 dieną Semeliškių gimnazijos 4 klasės mokiniai per pasaulio pažinimo pamoką persikėlė į fizikos kabinetą. Pradinių klasių mokytoja Daiva Šareikienė ir fizikos mokytoja Snieguolė Klimovičienė vedė integruotą pasaulio pažinimo pamoką „Fizikiniai reiškiniai“. Jos tikslas – naudojant IKT pasikartoti ir praplėsti žinias apie elektros srovę ir statinę elektros energiją.
   Demonstruodama vaizdo medžiagą interaktyvioje lentoje mokytoja S. Klimovičienė priminė kas yra elektros energija, išplėtė supratimą apie statinę elektros energiją, nurodė pagrindines elektrinės grandinės dalis ir jų paskirtį. Mokytoja organizavo žaidimą „Laidininkai- nelaidininkai“, kurio metu mokiniai tyrinėjo įvairius daiktus ir įsitikino, ar jie praleidžia elektros srovę (laidininkai) ar ne. Vėliau mokytoja paskirstė priemones, iš kurių mokiniai turėjo sujungti elektrinę grandinę, akcentavo elektrinės grandinės dalis. Dirbdami mažose grupelėse, mokiniai jungė grandines ir mokėsi saugiai elgtis su elektra. Praktinę veiklą mokytoja užbaigė vaizdo įrašu apie saugų elgesį su elektra. Pamokos pabaigoje vyko skyriaus „Fizikiniai reiškiniai“ apibendrinimas. Mokytoja D.Šareikienė surengė viktoriną. Mokiniai pasiskirstė į 4 komandas ir per kuo trumpesnį laiką turėjo atsakyti į pateiktus klausimus. Vėliau vyko klausimų ir atsakymų pristatymas, paskelbti nugalėtojai. Mokiniai aktyviai vardijo, kas labiausiai patiko pamokoje, o mokytojos džiaugėsi integruotos pamokos rezultatais.
   Pamokų integravimas, IKT taikymas, mokomosios aplinkos pakeitimas žadina mokinių smalsumą, kelia motyvaciją ir praturtina ugdymo procesą. Be to, ketvirtokams, tai naudinga pažintis su dalykų sistemos fizikos mokytoja S. Klimovičiene.

Parengė Daiva Šareikienė