SEMELIŠKIŲ GIMNAZIJA
Trakų g. 73, Semeliškės, Elektrėnų sav.; į.k. 190664977; semeliskes@gmail.com; tel (8 528) 32 537

PRADŽIA
STRUKTŪRA IR KONTAKTAI
ADMINISTRACINĖ INFORMACIJA
KORUPCIJOS PREVENCIJA
VEIKLOS SRITYS
GALERIJA
Neįgaliems

Tarp fizikos ir Lietuvos istorijos

Išvyka į Molėtus
   2018 m. kovo 16 d. fizikos pamoka vyko netradicinėje aplinkoje ir buvo skirta Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui paminėti. 5, 9 ir 10 kl. mokiniai su fizikos mokytoja S.Klimovičiene lankėsi Vilniaus nacionalinio muziejaus padalinyje - Signatarų namuose ir Illusion Rooms iliuzijų kambariuose. Pagrindinis edukacinės išvykos tikslas - susipažinti su Vasario 16-osios Lietuvos Nepriklausomybės akto originalu ir atrasti ryšį tarp fizikos ir iliuzijų.
   Signatarų namuose mokiniai aplankė J. Basanavičiaus kambarį, kuriame buvo pasirašytas svarbiausias Lietuvos valstybės atkūrimą liudijantis dokumentas. Autentiški signataro daiktai, Lietuvos Tarybos narių nuotraukos, paveikslai, baldai, dokumentai sukūrė ypatingą valstybingumo gimimo nuotaiką. Vasario 16-osios Aktas bus eksponuojamas iki lapkričio 15-osios dienos, po to bus perkeltas į archyvą.
   Illusion Rooms iliuzijų kambariuose vyko netradicinė fizikos pamoka „Iliuzijos ir fizika“. Mokiniai klaidžiojo po painųjį Veidrodžių labirintą, aplankė tikrovės suvokimą išbalansuojantį Anti-Gravitacijos kambarį, fotografavosi aukštyn kojom apverstame bute. Mokinių galvas ir kojas supainiojo Velnio tunelis. Disco kambaryje visi šoko ir mėgavosi 8 ir 9 dešimtmečių sandūroje išpopuliarėjusiomis melodijomis bei išbandė daug kitų atrakcijų.
   9-10 klasių mokiniai sužinojo, kad optinės iliuzijos–tai vaizdiniai, kurie sukelia skirtumus tarp vizualiai akių ir smegenų suvokiamos tikrovės ir objektyvios tikrovės. Kitaip tariant, tai ką matai - nėra tai, kas yra iš tikrųjų.
   Kelionė buvo kupina įspūdžių, malonaus bendravimo, geros nuotaikos ir įdomių Lietuvos istorijos bei fizikos žinių! Juk kaip byloja liaudies išmintis: ,,Geriau vieną kartą pamatyti, nei šimtą kartų išgirsti“.

Fizikos mokytoja metodininkė S. Klimovičienė