SEMELIŠKIŲ GIMNAZIJA

PRADŽIA
MOKYKLA
ADMINISTRACIJA
PASLAUGOS
PASIEKIMAI
PEDAGOGAI
VEIKLA
KONTAKTAI
GALERIJA

Konkursas " Mūsų eksperimentas"

Išvyka į Molėtus
   "Ateitis - gamtos ir technologijų moksluose," - sakė Loreta Žadeikaitė, Švietimo ir mokslo ministerijos Pagrindinio ir vidurinio ugdymo skyriaus vedėja.
   Balandžio mėn. 30 d. Semeliškių gimnazijos 11 klasės mokiniai M. Arlauskas, S. Nevedomskaitė ir A. Ustilaitė kartu su biologijos mokytoja A. Dzikevičiene dalyvavo respublikiniame kūrybinio gamtos mokslų konkurso "Mūsų eksperimentas" baigiamajame renginyje. Konkurso laureatai buvo apdovanoti padėkos raštais ir atminimo dovanėlėmis.
   Renginys vyko Švietimo ir mokslo ministerijos Ovalioje salėje, kurioje XVIII a. savo laboratoriją įrengė garsus chemikas, Vilniaus universiteto profesorius, Lietuvos biotechnologijų pradininkas Andrius Sniadeckis.
   Būsimus mokslininkus ir tyrinėtojus sveikino Švietimo ir mokslo ministerijos Pagrindinio ir vidurinio ugdymo skyriaus vedėja Loreta Žadeikaitė ir Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centro direktorius Algirdas Sakevičius.
   Paskaitą "Ar aš galiu kurti lazerius?" skaitė Darius Gadonas, UAB "MGF šviesos konversija" lazerių inžinierius-konstruktorius.
   Konkurso "Mūsų eksperimentas" darbus apžvelgė vertinimo komisijos pirmininkas Ramūnas Skaudžius..
   Lietuvos biologijos, chemijos, fizikos mokytojų asociacijos atstovai paskelbė savo favoritus. Jais tapo Vilniaus Viršuliškių mokyklos, Vilniaus šv. Kristoforo gimnazijos ir Palangos senosios gimnazijos komandos.
   Šiais metais konkursas vyko ketvirtus metus. Darbus pateikė 9-12 klasių mokinių komandos iš visos Lietuvos. Mūsų gimnazijos komanda vertinimo komisijai pateikė darbą "Šaltinio vanduo - skaidrus kaip ašara?". Mokiniai kėlė eksperimento tikslą ir uždavinius, naudodamiesi "EcolabBox" lagaminėliu. Jie atliko vandens kokybės cheminių rodiklių tyrimus, jų eigą filmavo, rašė darbo aprašymą.
   Komisija vertino darbus, atsižvelgdama į darbo moksliškumą, kūrybiškumą, darbo pateikimą ir pristatymą, gamtos mokslų integravimą. Į apdovanojimų ceremoniją buvo pakviesti 34 geriausių darbų autoriai ir jų vadovai. Konkurso tikslas - populiarinti gamtos mokslus, skatinti juos mokytis kūrybiškai.Džiaugiuosi, kad mūsų gimnazijoje mokosi žingeidūs, išradingi ir kūrybingi moksleiviai, besidomintys gamtos mokslais.

Parengė biologijos mokytoja A. Dzikevičienė