SEMELIŠKIŲ GIMNAZIJA

PRADŽIA
MOKYKLA
ADMINISTRACIJA
PASLAUGOS
PASIEKIMAI
PEDAGOGAI
VEIKLA
KONTAKTAI
GALERIJA

Tautinė „DERLIAUS KRAITĖS“ juosta

Išvyka į Molėtus
   Po lietaus visada šypsosi saulė, po vasaros atkeliauja ruduo, nešdamas didžiulę išauginto derliaus kraitę. Vienos gėrybės tampa žiemos vitaminų atsargomis, o kitos virsta tautiniais raštais išmarginta juosta.
   Saulėtą ir ankstų rugsėjo 27 d. rytą Semeliškių gimnazijoje prasidėjo tradicinė „Derliaus kraitės“ paroda. Mokiniai, tėvai, mokytojai skubėjo į gimnaziją, nešini pilnais krepšiais rudens gėrybių ir margaspalvių rudens gėlių.
   Rudens šventė buvo skirta Tautinio kostiumo metams. Gimnazijos kieme dalyviai „pynė“ tautinę juostą iš atsineštų rudens gėrybių, įvairiaspalvių gėlių žiedų. Ir nusidriekė tautinė juosta, sukurta iš morkų, burokėlių, bulvių, obuolių, uogų, įvairių rūšių grūdų ir jurginų žiedų. Parodoje dalyvavo visų amžiaus grupių mokiniai: nuo pačių mažiausiųjų priešmokyklinio ugdymo grupės vaikučių iki pačių didžiausiųjų gimnazijos abiturientų. Tautinę juostą kūrė ir Dienos centrą lankantys mokiniai, vadovaujami G. Belės. Dalyviams nestigo orginalių idėjų, išradingumo. Ir šią savaitę gimnazijos kieme vingiuojanti rudens juosta džiugina ne tik Semeliškių miestelio gyventojus, gimnazijos bendruomenę, bet ir miestelio svečius.
    Kasmetinės parodos iniciatorė ir organizatorė- direktoriaus pavaduotoja ugdymui A. Dzikevičienė. Dėkojame direktoriaus pavaduotojui ūkio reikalams A. Buividavičiui, technologijų vyr. mokytojai S. Klimovičienei, vienuoliktos ir devintos klasių mokiniams, klasių vadovams ir tėveliams už pagalbą, rengiant,,Derliaus kraitės“ parodą. Visi dalyviai apdovanoti padėkos raštais ir nuolatinio rėmėjo UAB „Elektros pasaulis“ direktoriaus V. Dzikevičiaus įsteigtomis saldžiomis dovanomis.


Elektrėnų sav. Semeliškių gimnazijos direktoriaus pavaduotoja ugdymui A. Dzikevičienė