SEMELIŠKIŲ GIMNAZIJA

PRADŽIA
MOKYKLA
ADMINISTRACIJA
PASLAUGOS
PASIEKIMAI
PEDAGOGAI
VEIKLA
KONTAKTAI
GALERIJA

Akcija „Darom“ Semeliškių gimnazijoje

Išvyka į Molėtus
   Per Lietuvą nuvilnijo jau dešimtoji, jubiliejinė akcija ,,Darom“, sukvietusi daugybę iniciatyvių, pilietiškų žmonių, puoselėjančių savo kraštą, besirūpinančių savo gyvenamosios aplinkos tvarka, kuriančių, sodinančių, tvarkančių...
   Kaip ir kiekvienais metais, balandžo 21- ąją dieną Semeliškių gimnazijos bendruomenė taip pat dalyvavo akcijoje ,,Darom“. Šiemet gimnazija bendradarbiavo su Semeliškių seniūnijos seniūne L. Karalevičiene ir tvarkė Semeliškių miestelio erdves. Pagrindinis tvarkymo objektas- akmenimis grįsta, seniausia J. Basanavičiaus gatvė bei šalia jos esanti teritorija. Gimnazijos akcijos ,,Darom“ koordinatorė, pavaduotoja ugdymui A. Dzikevičienė koordinavo veiklą, įamžino smagiausias akcijos akimirkas. Direktorė I. Adomėnienė pasirūpino, kad gimnazijos kieme padvelktų pavasariu ir pražystų našlaičių žiedai.
   O jaunieji gimnazijos talkininkai, apsiginklavę darbo įrankiais, maišais, kibo į darbus. Akcijoje dalyvavo 5-11 kl. mokiniai ir klasių vadovai E. Matonienė, P. Liperskis, N. Ustilienė, S. Klimovičienė, J. Lėlienė, O. Bukinienė. Penktadienio popietę ūžavo, blaškėsi stiprus vėjas, nešiodamas grėbstomus pernykščius lapus. Retkarčiais atrodė, kad aplinkos tvarkymas lyg Sizifo darbas, tačiau po kelių valandų išaugo didžiulė sugrėbstytų lapų ir surinktų šiukšlių krūva.
   Džiugu, kad kiekvienais metais surenkama vis mažiau buitinių atliekų, šiukšlių. Galbūt gyventojai tapo sąmoningesni ir pradėjo rūpintis savo aplinka, šiukšlių rūšiavimu. Kiekvienas gimnazijos mokinys, dalyvavęs akcijoje, išmoko svarbią gyvenimo pamoką, kad išmesti šiukšles yra lengviau negu jas surinkti, kad užteršti aplinką yra lengviau negu ją sutvarkyti. Tad būkime kūrėjais, o ne naikintojais!


Nijolė Ustilienė