SEMELIŠKIŲ GIMNAZIJA
Trakų g. 73, Semeliškės, Elektrėnų sav.; į.k. 190664977; semeliskes@gmail.com; tel (8 528) 32 537

PRADŽIA
STRUKTŪRA IR KONTAKTAI
ADMINISTRACINĖ INFORMACIJA
KORUPSIJOS PREVENCIJA
VEIKLOS SRITYS
GALERIJA
Neįgaliems

NETRADICINĖ BIOLOGIJOS PAMOKA

Išvyka į Molėtus
   Tikriausiai ne kartą kiekvienas bandė įsivaizduoti, kas slepiasi po plona žmogaus oda. Kovo 2 d. I ir III gimnazijos klasių mokiniai lydimi mokytojų A. Dzikevičienės, P. Liperskio lankydamiesi unikalioje BODY WORLDS „The Story of the Heart“ („Širdies istorija“) žmogaus kūno parodoje įminė šią mįslę.
   Parodoje jie sužinojo, kaip atrodo kiekvieno iš mūsų vidaus organai, kas nutinka, kai žmogus suserga, kaip sąveikauja kaulai, raumenys ir raiščiai mums užsiimant įvairiomis sporto šakomis bei kokią įtaką mūsų organizmui daro pasirinktas gyvenimo būdas. Ekskursijos dalyviai turėjo galimybę pamatyti rūkančio žmogaus pajuodusius plaučius, juos galėjo palyginti su šalia esančiais nerūkančiojo - sveikais plaučiais. Tarp eksponatų buvo gyvybei pavojingų ligų pažeisti inkstai, kepenys, kasa, blužnis, stemplė, smegenys, ateroskleroze sergančio žmogaus kraujagyslės.
   Žmogaus širdies ir kraujagyslių sistema yra labai sudėtinga. Jeigu į vieną liniją sujungtume visas, net smulkiausias žmogaus kraujagysles, jų ilgis siektų 96,5 tūkst. kilometrų. Jomis galima būtų kone du kartus apjuosti Žemę.
   Kuo daugiau žmogus žino apie savo kūną, tuo geriau gali pasirūpinti savimi bei kitais. Žmogaus kūno paroda – tai netradicinė integruota biologijos-vokiečių kalbos pamoka, kurios metu gimnazistai pažino žmogaus kūno sandarą, sužinojo, koks nuostabus, išskirtinis yra žmogus, išmoko pagrindinių žmogaus kūno dalių ir vidaus organų pavadinimus vokiečių kalba. Paroda BODY WORLDS „The Story of the Heart“ („Širdies istorija“) tapo mokymosi, susimąstymo, filosofinio savęs atradimo vieta, ir skatino interpretaciją, nepriklausomai nuo kiekvieno asmeninių savybių ar gyvenimo filosofijos.


Parengė biologijos mokytoja Asta Dzikevičienė