SEMELIŠKIŲ GIMNAZIJA
Trakų g. 73, Semeliškės, Elektrėnų sav.; į.k. 190664977; semeliskes@gmail.com; tel (8 528) 32 537

PRADŽIA
STRUKTŪRA IR KONTAKTAI
ADMINISTRACINĖ INFORMACIJA
KORUPCIJOS PREVENCIJA
VEIKLOS SRITYS
GALERIJA
Neįgaliems

Intregruota lietuvių ir technologijų pamoka

Ketvirtokų kelionė po Anykščių kraštą

   Balandžio 21 d. mokytoja V. Vitkauskaitė su ketvirtos klasės mokiniais vedė atvirą pamoką „ Lietuvos miestai“. Pamokoje dalyvavo direktoriaus pavaduotojos N. Ustilienė ir S. Klimovičienė bei pradinių klasių metodinės grupės pirmininkė D. Šareikienė. Pamokos metu vaikai išradingai naudodami informacines technologijas pristatė pasirinktus miestus. Po pristatymų buvo surengtas konkursas, į kurį miestą vaikai norėtų nuvažiuoti. Mokinius labiausiai sužavėjo mažiausiai pažįstamas Anykščių kraštas.

Respublikinių konkursų laureatai – ketvirtokai

   Respublikiniame PUG, 1-4 klasių Kompiuterinio atviruko, skirto Žemės dienai konkurse, kurį organizavo Kuršėnų Stasio Anglickio progimnazija, dalyvavo apie 140 mokinių darbų. Konkurso tikslas - ugdyti atsakingą pilietį, kuris nebūtų abejingas gamtosauginėms problemoms.

Paskutinis skambutis nuskambėjo, pirmasis išbandymas jau birželio 7-ąją

   Nepaisant to, kad didžiąją mokslo metų dalį mokiniai praleido namuose, paskutinis skambutis vis tiek nuskambėjo 208 savivaldybės abiturientams. Dėl nesibaigiančio karantino antrus metus iš eilės šventė nebuvo įprasta, bet kiek galima šventės tradicijas gimnazistai stengėsi išlaikyti.


   ĮSAKYMAS
DĖL UGDYMO PAGAL PAGRINDINIO IR VIDURINIO UGDYMO PROGRAMAS ORGANIZAVIMO ELEKTRĖNŲ SAVIVALDYBĖS BENDROJO UGDYMO MOKYKLOSE

   ĮSAKYMAS
DĖL PAGRINDINIO UGDYMO IR VIDURINIO UGDYMO PROGRAMŲ VYKDYMO NUOTOLINIU BŪDU

   ĮSAKYMAS
DĖL PRADNIO UGDYMO ORGANIZAVIMO KONTAKTINIU BŪDU


KAIP TEISINGAI PASIRINKTI PROFESIJĄ?

   2021-04-27 dieną Semeliškių gimnazijoje vyko nuotolinis seminaras 8-12 klasių mokiniams „Kaip teisingai pasirinkti profesiją?“ ir nuotolinė paskaita tėvams ir mokytojams „Kaip padėti jaunuoliui teisingai pasirinkti profesiją?“ Seminarą ir paskaitą vedė žurnalo „Reitingai“ vyriausiasis redaktorius, VšĮ Žurnalistinių tyrimų ir konsultacijų grupės vadovas Gintaras Sarafinas.

Aplinkos tvarkymo akcija Semeliškių gimnazijoje

   Visiems žinomas posakis ,,Balandis – švaros mėnuo“ kviečia tęsti kasmetinę aplinkos tvarkymo tradiciją, kviečia atsigręžti į aplinkosaugos problemas, kviečia gražinti ir puoselėti savo aplinką. Semeliškių seniūnė L.Karalevičienė ragino visas Semeliškių seniūnijos teritorijoje veikiančias įstaigas, organizacijas ir gyventojus dalyvauti pavasario aplinkos tvarkymo akcijoje.

INFORMACIJA
Gerbiami Tėveliai!

   2021 m. balandžio 26-30 d. organizuojama atvirų durų savaitė Tėveliams. Dalykų mokytojai, klasių vadovai, administracija kviečia jungtis į nuotolines pamokas bei dalyvauti individualiuose pokalbiuose Microsoft Teams platformoje, naudojantis individualiu mokinio prisijungimu.
   Kviečiame aktyviai dalyvauti, pasikalbėti apie nuotolinio ugdymo sėkmes ir nesėkmes, lankomumą, aptarti iškilusias problemas.

Pagarbiai pavaduotoja ugdymui S.Klimovičienė

Pasaulinė Žemės diena

   Kiekvienais metais kovo 20 dieną minima Pasaulinė Žemės diena. Šiomis dienomis ateina pavasario lygiadienis- laikas kai dienos ir nakties ilgumas tampa vienodas visuose Žemės rutulio taškuose.

NETRADICINĖ BIOLOGIJOS PAMOKA „MIKOLOGIJA“

   Yra lietuvių liaudies posakis: auga kaip grybai po lietaus. Kartais atrodo, kad lietinguoju, šiltuoju sezonu grybai atsiranda tarsi iš niekur ir labai greitai auga. Visas grybų pasaulio paslaptis padeda atskleisti mikologijos mokslas. Mikologija – mokslas apie grybus. Kovo 10 d. 7-8 klasių mokiniai dalyvavo netradicinėje biologijos pamokoje „Mikologija“. ,,Zoom“ platformoje pamoką organizavo Kauno miškų ir aplinkos inžinerijos kolegija kartu su biologijos mokytoja A. Dzikevičiene.

Vaikų Velykėlės Pastrėvio skyriaus ikimokyklinėje grupėje

   Vaikų Velykėlės - pati mėgiamiausia ugdytinių šventė. Dar prieš atostogas, besiruošdami Velykoms, su vaikais susitarėm, jog po atostogų atsinešim po pora margučių ir surengsime jų ridenimo pramogą. Susitikę nuo pat ryto užsiėmėm darbeliais-gaminom kiškių kaukes, nes juk į šventę reikia pasiruošti.

Vasaris – sveikatingumo mėnuo

   Vasaris - sveikatingumo mėnuo. Nuotolinis ugdymas, darbas privertė įvairaus amžiaus žmones mokytis, dirbti uždarose erdvėse, daug laiko praleisti prie išmaniųjų įrenginių. Tad visą vasarį Semeliškių gimnazijos mokiniai buvo kviečiami didinti fizinį aktyvumą: sportuoti, žygiuoti, džiaugtis žiemos teikiamais malonumais, atlikti įvairias užduotis lauke, su draugais, artimaisiais aktyviai ir saugiai praleisti laisvalaikį. Buvo skatinamas mokinių kūrybiškumas, ieškoma įvairių raiškos formų.

TELESKOPU PER VISATĄ

   Kovo 19 dieną 1-6 klasių mokiniai ir balandžio 2 dieną 7-12 klasių mokiniai dalyvavo KULTŪROS PASO organizatoriaus Simo Šatkausko nuotolinėje edukacijoje „Teleskopu per Visatą“. Virtuali kelionė iš Garsios Tylos observatorijos prasidėjo nuo Mėnulio, jo kraterių tyrinėjimo, Mėnulio dangaus apžiūrėjimo. Toliau stebėjome mūsų svarbiausią žvaigždę – Saulę, Saulės dėmes, aktyvumą, vaizdus pro skirtingus teleskopus.



AKCIJA „GRAŽIAUSIAS MARGUTIS“

   Margučių marginimas yra vienas iš seniausių ir gražiausių velykinių papročių. Nuo seno skaičiuojamos net kelios dešimtys skirtingų marginimo būdų. O kaip margučius marginate jūs?


   ĮSAKYMAS
DĖL UGDYMO ORGANIZAVIMO KARANTINO LAIKOTARPIU

ŽEMĖS VALANDA

   Atliepdami į Pasaulio Gamtos Fondo (WWF) kvietimą, išjunkime šviesas vienai valandai 2021 kovo 27 d. 20.30-21.30 leiskime planetai 60 minučių atsikvėpti

Susitikimas su Jaunimo savanoriškos tarnybos savanoriais

   Jaunimo savanoriška tarnyba (JST) – tai intensyvi 6 mėn. trukmės savanorystės programa jauniems žmonėms nuo 14 iki 29 m., kurios metu jaunuoliai 40 val. per mėn. savanoriauja pasirinktoje akredituotoje, savanorius priimančioje organizacijoje. JST programa – tai galimybė ne tik atrasti patinkančią veiklos kryptį, bet ir geriau pažinti save, ugdyti bendrąsias kompetencijas ir stiprinti pasitikėjimą savimi.

Šv. Kazimiero paminėjimas Semeliškių gimnazijoje

   Kovo 4 d. minėjome šv. Kazimiero-Lietuvos, Lietuvos jaunimo, Maltos ordino, Vilniaus arkivyskupijos, amatininkų globėjo dieną. Labiausiai visiems žinoma tradicija šv. Kazimiero dienos proga rengti maldininkams mugę, kurioje, pasimeldę šventajam, galėtų įsigyti lauktuvių, maisto produktų, žemės ūkio padargų.


   ĮSAKYMAS
DĖL PRADINIO UGDYMO PROGRAMOS VYKDYMO

   ĮSAKYMAS
DĖL KONSULTACIJŲ VYKDYMO


Rekomendacijos tėveliams


PARAMA GIMNAZIJAI

   Kreipiuosi į Jus prašydama paremti gimnaziją gyventojų pajamų mokesčiu (GPM). Įgyvendinus mokesčių reformą, pasikeitė paramai skiriamo GPM dydis. Paramos gavėjams galima skirti iki 1.2 % gyventojų pajamų mokesčio (ankščiau buvo 2 proc.). Prašymus pervesti pajamų mokesčio dalį galima teikti tik elektroniniu būdu.


Valstybė – tai aš

   Kovo 5 dieną projekto „Kokybės krepšelis“ lėšomis buvo užsakyta ir vykdoma edukacinė pamoka - „Valstybė – tai aš“. Prie to daug prisidėjo mokytoja A. Kieliūtė, išrinkusi tokią įdomią veiklą ir sklandžiai suorganizavusi mokinių suskirstymą į amžiaus grupes, suderinusi kokybišką prisijungimą prie nuotoliniu būdu vykusios paskaitos.

„PAUKŠTELIŲ GLOBA ŽIEMĄ“

   Kai plikas medžių šakas nubalino šerkšnas, o žemę užklojo sniego pusnys, atėjo sunkūs laikai žiemoti pasilikusiems paukšteliams. Šaltis ir sniegas paslėpė jų maistą. Badas paukštelius privertė skristi arčiau žmonių.

Semeliškių ketvirtokai aktyviai dalyvauja respublikiniuose konkursuose ir projektuose

   Kovo 11-osios proga Semeliškėse gyva tradicija pasidžiaugti tais, kas jas garsina Lietuvoje. Šiemet ketvirtokai ( mokyt. Vaita Vitkauskaitė) tikrai turi kuo pasidžiaugti!

Gražiausios spalvos turi rasti vietą sau širdy

   Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienai paminėti Semeliškių gimnazijos Pastrėvio skyriaus mažiausieji vaikučiai dalyvavo trijų dienų projektinėje veikloje. Pirmąją dieną susipažinome su Zigmo Vaitkaus knyga „Lietuvos istorija“, kurioje labai daug trumpų pasakojimų apie mūsų istoriją, žinoma, ypač sužavėjo paveikslai ir paveiksliukai.

Sniego skulptūros

   Apšerkšnijusi, balta, balta žiema žiemužė. Nukarę varvekliai, apsnigti medžiai, sustingęs upelių ir ežerų vanduo. Gamtos sukurtas grožis - žodžiais nenusakomas. Tiek daug sniego! Tiek daug! Galima pamirštomis rogutėmis, slidėmis pasivažinėti, mėtyti gniūžtes, „piešti angelus“, pastatyti sniego skulptūrą ar sukurti ledo dekoraciją. 5- 10 klasių mokiniai lipdė sniego skulptūras, gamino ledo dekoracijas. Buvo smagu!

VALENTINO DIENA KITAIP

   Valentino diena... Sakoma, kad meilei nereikia ypatingos dienos, kad mylėti reikia kasdien, tačiau šv. Valentino diena visada suteikia žaismingumo, paslaptingumo, spalvų. Vasario 14-ąją gimnazijos erdvės pasipuošdavo širdelių jūra, fotosesijos nuotraukomis, skambėdavo muzika, netildavo šurmulys.


   ĮSAKYMAS
DĖL UGDYMO ORGANIZAVIMO KARANTINO LAIKOTARPIU


SEMELIŠKIŲ GIMNAZIJOS ŠIMTADIENIO ŠVENTĖ

   Ypatingas laikas, kai gyvenimas privertė sustoti ir pamąstyti, kai viską apgaubė snieguota ir šalta žiema, kai kiekvieną naują dieną lydėjo skaičiai, nežinomybė, laukimas... Bet visa tai nesutrukdė tęsti tradicijų ir švęsti švenčių, nes šią dieną skambėjo skaičius „100“. 2021 m. vasario 12 dieną Semeliškių gimnazijos Microsoft Teams platformoje nuvilnijo neeilinis, nuotolinis VII laidos abiturientų Šimtadienis.

„PATYČIŲ DĖŽUTĖ“ JAU IR SEMELIŠKIŲ GIMNAZIJOJE

   Kiekvienos mokyklos tikslas - kad mokinys jaustųsi saugus ir visą dėmesį galėtų skirti savęs tobulinimui. To siekdama socialinė pedagogė Gintarė Vaitkevičiūtė inicijavo greito pranešimo ir reagavimo į patyčias įrankio - „patyčių dėžutės“ – įdiegimą Semeliškių gimnazijoje. Sausio mėnesį gimnazijos bendruomenei buvo pristatoma ši naujovė.

Pradinių klasių mokinių kūrybinės dirbtuvės „Su meile Lietuvai“

   Vasario 16-ąją vis iš naujo mokomės pasakoti, vertinti ir jausti savo istoriją.

Su švente, brangi Tėvyne!

   Vasario 12 d. Semeliškių gimnazijoje vyko Vasario 16-osios minėjimas. Šventė organizavo 7 klasės mokiniai. Minėjimas įvyko nuotoliniu būdu. Į kiekvieną klasę buvo pakviestas septintokų atstovas. Vaikai pasveikino su švente ir padeklamavo eiles apie Lietuvą. Po to mokytojai pademonstravo Karolinos Šareikaitės ir Erikos Boldyrevičiūtės parengtas skaidres. Skambėjo Lietuvos himnas, mokiniai buvo supažindinti su lietuvių kovos už nepriklausomybę istorija. Pamatėme gražiausius 1-5 klasių mokinių piešinius.

Vasario 16

   Ši diena yra ypatinga ne tik Lietuvai, bet ir kiekvienam jos piliečiui. Švęskime, pažinkime bei šlovinkime Lietuvą ir kurkime šviesesnę, gražesnę mūsų Tėvynę, kurioje būtų visiems gera gyventi.

Tai graži knygelė mano

   Vasario 16 – oji – ypatinga šventė visai Lietuvai, neišskiriant ir pačių mažiausiųjų. Norėdami paminėti šią svarbią datą, Semeliškių gimnazijos Pastrėvio skyriaus ikimokyklinukai dalyvavo projekte „Tai graži knygelė mano“. Vaikai kūrė savo knygeles apie Lietuvą. Mažieji stebėjo video filmukus apie valstybines šventes ir simbolius, vaikščiodami po mokyklą atrado paveikslus, žemėlapius, įvairius tautinius simbolius ir kalbėjomės apie jų reikšmę, vartėme istorijos knygas ir kūrėme savo knygeles.

Šalta žiema šalin aina, jau pavasaris ataina...”

   Užgavėnės- linksma, nuotaikinga, triukšminga, soti žiemos pabaigos šventė, pavasario šauklys. Pagrindiniai šventės akcentai yra kaukės, persirengėliai, sotus maistas ir Morės deginimas. Užgavėnių metu vyksta Kanapinio ir Lašininio kova, kurioje visada būna nugalėtas Lašininis.


   ĮSAKYMAS
DĖL UGDYMO ORGANIZAVIMO KARANTINO LAIKOTARPIU


VEIKLOS TOBULINIMO PLANO ĮGYVENDINIMAS

   Semeliškių gimnazijoje projekto „Kokybės krepšelis“ veiklos tobulinimo plano įgyvendinimas jau prasidėjo. prasidėjo.

2 klasės mokiniai dalyvavo didžiausioje nuotolinėje pamokoje “Mokonomika”

   2021 m. sausio 21 d. Semeliškių gimnazijos 2 klasės mokiniai dalyvavo ,,Swedbank” iniciatyva surengtoje, tris valandas trukusioje, didžiausioje Lietuvos nuotolinėje pamokoje ”Mokonomika”. Ši pamoka prisideda prie UNICEF ir UNESCO rengiamos “Didžiausios pamokos pasaulyje”, kurios tikslas kurti inovatyvias švietimo priemones, įgyvendinant Jungtinių Tautų darnaus vystymosi tikslus.

Akcijos „Kurkime Kalėdas kartu“ dalyvių darbai

   Gruodžio mėnesį Semeliškių gimnazijos bendruomenė buvo kviečiama dalyvauti akcijoje „Kurkime Kalėdas kartu“. Mokytojai, mokiniai su tėvais kepė, puošė, dalinosi ir stebino savo kūrybiniais gebėjimais.

Laisvės gynėjų dienos minėjimas Semeliškių gimnazijoje

   30-ąjį kartą gimnazijoje prisimintos istorinės 1991-ųjų akimirkos, Lietuvos gyventojų vienybė lemtingą akimirką. Šiemet nuotoliniu būdu įvykęs žuvusiųjų už atkurtą valstybės Nepriklausomybę atminimo paminėjimas mokinius įtraukė į skirtingas, įdomias veiklas.

Laisvės gynėjų dieną paminėjo ir pradinių klasių mokiniai

   Šių metų, Sausio 13-ąją minėjome atkurtos Lietuvos Nepriklausomybės gynimo 30-metį

Šalies 1-4 klasių mokinių piešinių konkursas „Kalėdų dovana 2020“

   2020 metų gruodžio mėnesį Semeliškių gimnazijos pirmos klasės mokiniai Ada Dičė, Brigita Paulauskaitė, Goda Paulauskaitė, Liepa Makūnaitė, Klaudijus Nenortas, Austėja Apulskytė , Justė Klerauskaitė, Rokas Urbanovič, Emilija Venskutonytė (mokytoja Daiva Šareikienė) bei ketvirtos klasės mokiniai Deimantė Slomskaitė, Justas Narkevičius, Dainė Klerauskaitė, Rugilė Krivičiūtė, Goda Barišauskaitė, Saulė Jusevičiūtė (mokytoja Vaita Vitkauskaitė) dalyvavo šalies 1-4 klasių mokinių piešinių konkurse „Kalėdų dovana 2020“.

Nuotolinis ugdymas technologijų pamokose

   Nuotolinis ugdymas, tai nemažas iššūkis mokytojams, mokiniams ir tėvams. Tačiau laikui bėgant galima pasidžiaugti nuveiktu darbu.


   ĮSAKYMAS
DĖL UGDYMO ORGANIZAVIMO KARANTINO LAIKOTARPIU


Sveikinimas

ŠVENTŲ KALĖDŲ BELAUKIANT

   Prieškalėdinis laikotarpis – laukimo, ramybės, susikaupimo, gerų darbų, kūrybinių idėjų, įvairių akcijų įgyvendinimo metas. Pandemijos akivaizdoje šie metai yra kitokie, tačiau artėjančių švenčių dvasia jau sklando ore ir kviečia skleisti kalėdinę nuotaiką, puošti savo aplinką, nurimti ir laukti...

Susitikimas su Elektrėnų PK bendruomenės pareigūne Danguole Barišauskiene

   2020 gruodžio 11 d. ir gruodžio 17 d. Semeliškių gimnazijos 7 ir 9 klasių mokiniai Zoom platformos pagalba susitiko su Elektrėnų PK bendruomenės pareigūne Danguole Barišauskiene. Susitikimo metu mokiniai buvo supažindinti su jų pareigomis ir su administracine bei baudžiamąja atsakomybe.

Akcija „KURKIME KALĖDAS KARTU“

   Kviečiame visą gimnazijos bendruomenę kartu su šeimos nariais dalyvauti akcijoje „Kurkime Kalėdas kartu“.

   ĮSAKYMAS
DĖL UGDYMO ORGANIZAVIMO KARANTINO LAIKOTARPIU


Vokiečių kalba ir futbolas

   Gėtės institutas Vilniuje ir Lietuvos futbolo federacija (LFF) kasmet 5 – 6 klasės mokiniams, kurie domisi futbolu ir vokiečių kalba, kasmet organizuoja konkursą pavadinimu „Futbolas vokiečių kalbos naudai“. Šiais mokslo metais kūno kultūros vyr. mokytojas J. Gudeliūnas ir vokiečių k. mokytojas metodininkas P. Liperskis sudarė šeštos klasės mokinių komandą pavadinimu „Puma“ ir atliko kūrybines užduotis.

Projektas „PRASMINGAS LAISVALAIKIS“

   Vykdydama Elektrėnų savivaldybės švietimo ir ugdymo programos vaikų socializacijos projektą „Prasmingas laisvailaikis“, siekdama įrengti atvirą, patrauklią erdvę mokinių poilsiui ir laisvalaikiui bei skatinti mokinius siekti geresnių mokymosi rezultatų (individualios mokymosi pažangos) labai gero mokinių lankomumo, iki rugsėjo 1 d. projekto vadovė - Semeliškių gimnazijos direktorė A. Dzikevičiene atnaujino gimnazijos edukacines erdves. Iš projekto lėšų buvo nupirkti sėdmaišiai, žaidimų stalai, enciklopedijomis papildytas gimnazijos bibliotekos fondas.

TARPTAUTINĖ TOLERANCIJOS DIENA SEMELIŠKIŲ GIMNAZIJOJE

   Lapkričio 16 d. minima Tarptautinė tolerancijos diena. Tolerancija – tai pakantumas kitiems, supratimas, kad kitas žmogus gali skirtis nuo mūsų ir pripažinimas kito, kad jis turi teisę būti kitoks, nei mes. Kadangi šiais metais tolerancijos dienos simbolis - dėlionė, todėl socialinės pedagogės Gintarė Vaitkevičiūtė ir Teresa Seržantovič inicijavo tolerancijos dienos paminėjimą Semeliškių gimnazijoje ir Semeliškių gimnazijos Pastrėvio skyriuje.

Konstitucijos diena Semeliškių gimnazijoje

   Spalio 25d. švenčiama Lietuvos konstitucijos diena. Semeliškių gimnazijoje šiemet ji buvo paminėta spalio 23 dieną. Devintos klasės mokiniai kartu su savo auklėtoja Egle Matoniene paruošė apklausas visoms gimnazijos klasėms. Įdomu tai, kad šiemet buvo sumanyta įtraukti ir mokytojus.

NAUJAS SODAS

   Elektrėnų sav. Semeliškių gimnazija dalyvauja Vaisių ir daržovių bei pieno ir pieno produktų vartojimo skatinimo programoje, kuriai įgyvendinti teikiama Europos sąjungos finansinė parama. Šią programą administruoja bei vykdo VšĮ kaimo verslo ir rinkų plėtros agentūra kartu su Žemės ūkio ministerija. Šiais mokslo metais programoje dalyvaujančios mokyklos buvo pakviestos susikurti savo sodą.

   ĮSAKYMAS
DĖL UGDYMO ORGANIZAVIMO KARANTINO LAIKOTARPIU


Vėlinės

   Kaip pageltę lapai rudenį nukrenta ir sunyksta, taip ir žmogaus gyvenimas šioje žemėje anksčiau ar vėliau baigiasi. Per Vėlines mus apgaubia gedulas, rimtis, susikaupimas. Susimąstome apie žmogaus būties trapumą, laikinumą. Ir dar labiau branginame gyvenimą.

Vaikų vasaros užimtumo projektas „Vasaros taku“

   2020-ieji metai artėja į pabaigą. Šiais metais, birželio 15-19 dienomis Semeliškių gimnazijoje buvo organizuota dienos stovykla ,,Vasaros taku“, finansuojama iš Elektrėnų savivaldybės švietimo ir ugdymo programos Vaikų vasaros užimtumo projekto lėšų. Joje dalyvavo 5-10 kl. mokiniai, Jaunojo muziejininko būrelio nariai. Projekto vadovė Meilutė Rašimienė, vykdytojai- Nijolė Ustilienė, Juozas Gudeliūnas. Stovyklautojai aplankė Trakus, dalyvavo karamelinių saldainių ant pagaliuko gaminimo edukacijoje, vyko į Širvintų rajone, Družuose įsikūrusį ,,Vikingų kaimo“ patyrimų muziejų po atviru dangumi, susipažino su ,,Senobės baltų gyvensena“, ,,Saulės mūšio kova“, įveikė 10 km Šv. Jokūbo kelio atkarpą, susitiko su Elektrėnų PK atstovais, prisiminė pagrindinius saugumo reikalavimus vasarą, rungėsi kūno kultūros mokytojo Juozo Gudeliūno organizuotose sportinėse rungtyse, gamino purškiamus namų kvapus. Refleksijos metu kūrė ketureilius, dalijosi mintimis, įžvalgomis, rašė pasiūlymus kitų metų vasaros dienos stovyklos programai.

Edukacinė išvyka į Nemuno kilpų regioninį parką

   Semeliškių gimnazijos vyresniųjų klasių mokiniai nuo 2014 m. dalyvaujame Goethes instituto projekte “CLILIG – integruotas vokiečių kalbos ir biologijos, chemijos mokymasis Lietuvoje“. Šiais mokslo metais su 10-11 klasės mokiniais, kurie lanko modulį „Aplinka, kurioje gyvenu...“, nusprendėme apsilankyti Nemuno kilpų regioniniame parke Birštone ir susipažinti ne tik su Nemuno kilpų kraštovaizdžiu ir jo istorine raida, bet ir su kultūros vertybių gausa.

KULTŪROS PASO RENGINIAI SEMELIŠKIŲ GIMNAZIJOJE

   2020 - tų metų rugsėjo ir spalio mėnesiais Semeliškių gimnazijos moksleiviai KULTŪROS PASO dėka dalyvavo įvairiuose renginiuose ir išvykose, patyrė, išmėgino, sužinojo, pamatė daug naujo ir įdomaus. Pradinukai ir 5-6 klasių mokiniai renginyje „Krentanti žvaigždė“ stebėjosi dydžiais ir atstumais Visatoje, pamatė ir išgirdo įvairius kosminius kūnus, stebėjo Saulę per teleskopą.

   UGDYMO ORGANIZAVIMAS KARANTINO, EKSTREMALIOS SITUACIJOS, EKSTREMALAUS ĮVYKIO AR ĮVYKIO, KELIANČIO PAVOJŲ MOKINIŲ SVEIKATAI IR GYVYBEI, LAIKOTARPIU AR ESANT APLINKYBĖMS GIMNAZIJOJE, DĖL KURIŲ UGDYMO PROCESAS NEGALI BŪTI ORGANIZUOJAMAS KASDIENIU MOKYMO PROCESO ORGANIZAVIMO BŪDU


   ĮSAKYMAS DĖL INFEKCIJŲ PLITIMO RIBOJIMO ĮVEDIMO


Mokytojų diena Semeliškių gimnazijoje

   Spalio 5 dieną Semeliškių gimnazijoje buvo minima Mokytojų diena. Gimnazijos mokiniai sveikino ir gėlių žiedus dovanojo savo klasių vadovams bei mylimiems mokytojams. Tradiciškai šventę organizavo dvyliktokai. Nuskambėjus skambučiui, pirmos pamokos metu, dvyliktokai sveikino kiekvieną mokytoją , dovanodami prasmingus žodžius ir suvenyrus su nominacijomis. Taip pat abiturientai turėjo galimybę pasijausti jaunaisiais mokytojais. Tad antrą, trečią ir ketvirtą pamokas jie vedė 8- 11 klasėms.

AKCIJA „PADOVANOKIM GERĄ NUOTAIKĄ IR ŠYPSENĄ!“

   Spalio 10 dieną švenčiama pasaulinė psichikos sveikatos diena. Ta proga Kauno lopšelis – darželis „Ežiukas“ paskelbė akciją ,,Padovanokim gerą nuotaiką ir šypseną!“. Akcijos tikslas - saugoti ir stiprinti vaiko psichinę sveikatą, formuojant teigiamas nuostatas į empatiją ir norą padėti kitiems.

Europos kalbų medis

   Kasmet rugsėjo mėnesį Semeliškių gimnazijos moksleiviai pamini Europos kalbų dieną. Ši šventė pradėta pirmą kartą švęsti Europos Sąjungoje 2001 metais. Įvairiais renginiais buvo skatinimas įvairių kalbų mokymasis. Po šio sėkmingo renginių pasirodymo Europos Taryba rugsėjo 26 dieną paskelbė Europos kalbų diena. Pagrindinis jos tikslas išsaugoti turtingą Europos lingvistinę ir kultūrinę įvairovę, daugiakalbystę ir tarpkultūrinį supratimą. Mokydamiesi kalbos kartu susipažįstame ir tos šalies kultūra, papročiais.

„DRUGELIŲ PIEVA“ SEMELIŠKIŲ GIMNAZIJOJE

   Palydėjęs rugsėjį, spalis džiugina vasaros saule, giedra, puikiais orais ir žydinčiais gėlynais. Gėlių žiedynuose skrajoja margaspalviai drugeliai, įvairūs vabzdžiai. Jeigu ne šalta ryto rasa, tirštos rūko ūkanos, trumpėjančios dienos galima būtų pamanyti, jog vasara pamiršo rudeniui perduoti metų laikų estafetę... Pamiršo, tai pamiršo...


Mieli MOKYTOJAI,

Tegul Jūsų išmintis, kūryba, savitarpio supratimas, pasiaukojimas, kantrybė puošia Jūsų sielas ir uždega jose norą dalintis savo dvasios lobiais su mokiniais.

Sveikinu Tarptautinės Mokytojų dienos proga.

Linkiu stiprybės, ryžto, optimizmo ir neblėstančios energijos.

Gimnazijos direktorė: Asta Dzikevičienė

Mieli MOKYTOJAI, MOKINIAI, TĖVELIAI,

Ant rudenėjančio dangaus
Pripieškim saulės spindulių,
Kad nebeliūdintų žmogaus Rugsėjo žingsniai
Ir tikėkim, dienų spalvotame fone,
Bus gera plaukt rudens upe...

    Kiekviena rugsėjo 1-oji – tai atverčiama nauja knyga, kurią rašome visi kartu. Pripildykime šių metų knygą gyvybe, džiaugsmu, kūrybinėmis mintimis.
    Linkiu sėkmingų mokslo metų, gerų pasiekimų, netikėtų, įdomių atradimų, nuostabių įspūdžių.
    Būkite atkaklūs, veržlūs ir kupini pasitikėjimo.

Gražios ir saugios šventės

Gimnazijos direktorė: Asta Dzikevičienė


MOKINIŲ IR TĖVELIŲ DĖMESIUI!!!

   Remiantis Elektrėnų savivaldybės administracijos 2020-08-31 d. raštu Nr.. 03.2-09-12-76 dėl COVID- 19 ligos (CORONAVIRUSO infekcijos valdymo priemonių mokyklose) bei Semeliškių gimnazijos direktoriaus rugpjūčio 31 d. Nr. V-191 įsakymu ATŠAUKIAMAS masinis renginys ,,MOKSLO IR ŽINIŲ DIENOS ŠVENTĖ“.

Nuorodos

Lietuvos mokinių parlamentas