SEMELIŠKIŲ GIMNAZIJA
Trakų g. 73, Semeliškės, Elektrėnų sav.; į.k. 190664977; semeliskes@gmail.com; tel (8 528) 32 537

PRADŽIA
STRUKTŪRA IR KONTAKTAI
ADMINISTRACINĖ INFORMACIJA
KORUPCIJOS PREVENCIJA
VEIKLOS SRITYS
GALERIJA
Neįgaliems

PROJEKTAS „MES IR JŪRA“

   Vykdydami Elektrėnų savivaldybės švietimo ir ugdymo programos vaikų socializacijos projektą „Mes ir Jūra“, siekdami labai geros mokymosi motyvacijos, pavyzdingo mokinių lankomumo, birželio 12 d. Semeliškių gimnazijos gimnazistai kartu su projekto vadove – direktoriaus pavaduotoja ugdymui A. Dzikevičiene, matematikos mokytoja O. Bukiniene ir vokiečių kalbos mokytoju P. Liperskiu vyko į netradicinę, pažintinę-edukacinę pamoką Klaipėdoje.

Semeliškių gimnazijos mokinių išvyka į Stokholmą

   Semeliškių gimnazijos mokinių grupei vasaros atostogos prasidėjo įspūdingai- kelione į Švedijos sostinę Stokholmą. Iš Rygos į Stokholmą plaukėme prabangiu kruiziniu keltu „Izabelle“. Įsikūrę kajutėse, apžiūrėję laivą, mėgavomės vaizdais ir linksmai leidome laiką, pasinerdami į laive siūlomas pramogas. Po naktį trukusios kelionės keltu, ryte jau buvome Švedijoje ir gėrėjomės Stokholmo vaizdais.

Mokslo metų užbaigimo šventė Semeliškių gimnazijoje

   Dar vieneri mokslo metai užvėrė mokyklų duris, kviesdami trumpam pamiršti suolus, vadovėlius ir giliai įkvėpti vasaros karščiu, pramogomis, atostogomis kvepiančio oro.

ŠAUNIAUSIŲJŲ PAGERBIMO ŠVENTĖ SEMELIŠKIŲ GIMNAZIJOJE

   Smagu laukti artėjančių atostogų, artėjančios vasaros, gera ištarti padėkos žodžius mokytojams ir mokiniams, šiais metais dalyvavusiems olimpiadose, konkursuose, varžybose.

AKCIJA „DAROM“ SEMELIŠKIŲ GIMNAZIJOJE

   Penktadienio popietę saulė dangumi ridinėjo, medžių šakas blaškė stiprus vėjas, o Semeliškių gimnazijos bendruomenė į akciją „Darom“ skubėjo. Pavaduotoja ugdymui A. Dzikevičienė paskelbė pilietinę iniciatyvą ir subūrė gimnazijos kolektyvą.

Išvyka į Gyvybės mokslų centrą

   2018 metų, balandžio 20 dieną , 9- 10 klasių mokiniai, lydimi fizikos mokytojos Snieguolės Klimovičienės, apsilankė Vilniaus universiteto Gyvybės mokslų centre. Gyvybės mokslų centro dėstytojai supažindino mokinius su biofizikos, bioinformatikos ir mikrobiologijos studijomis bei jų reikšme pasauliui.

Sporto šventė Semeliškių gimnazijoje

   Sirgalių šūksniai, šypsenos, gera nuotaika, neblėstantis optimizmas ir sportinis azartas žadino pavasarį. O šis ėmė ir pabudo. Toks nenuspėjamas, toks nepakartojamas, nepastovus, bet visada laukiamas. Pavasarį žadino Semeliškių gimnazijos bendruomenė, kiekvieną kovo 8-ąją organizuojanti sportines varžybas.

INFORMACIJA

   Balandžio 30 d. (pirmadienį) nuo 8.00 val. iki 17.00 val. Semeliškių gimnazijoje organizuojama Atvirų durų diena 1-12 klasių mokinių tėveliams .
   Gerbiami tėveliai, dalykų mokytojai, klasių vadovai ir administracija, Jūsų lauks savo kabinetuose.
   Kviečiame ateiti pasikalbėti apie savo vaikų mokymąsi, lankomumą, elgesį, kartu spręsti kylančias problemas, pasidžiaugti pasiektais rezultatais.
Direktoriaus pavaduotoja ugdymui A. Dzikevičienė

   Mieli tėveliai, 16 val. esate kviečiami susirinkti gimnazijos valgykloje aptarti vaikų maitinimo klausimus

Direktorė I. Adomėnienė

Skelbimas

   Gerb. teveliai, prašome pravesti 2% pajamų mokesčių dalį Semeliškių gimnazijos mokinių gerbūviui gerinti. Įmonės kodas 190664977. Banko sąskaita LT104010042700307251.

Tarp fizikos ir Lietuvos istorijos

   2018 m. kovo 16 d. fizikos pamoka vyko netradicinėje aplinkoje ir buvo skirta Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui paminėti. 5, 9 ir 10 kl. mokiniai su fizikos mokytoja S.Klimovičiene lankėsi Vilniaus nacionalinio muziejaus padalinyje - Signatarų namuose ir Illusion Rooms iliuzijų kambariuose. Pagrindinis edukacinės išvykos tikslas - susipažinti su Vasario 16-osios Lietuvos Nepriklausomybės akto originalu ir atrasti ryšį tarp fizikos ir iliuzijų.

Semeliškių Kaziukui - 20!

   Kovo 2 dieną Semeliškių gimnazijos bendruomenė mojavo verbomis, viliojo kvapais, mėgavosi gardžiais kepiniais ir kvietė pavasarį. Bet šis neskubėjo sugrįžti.

LAISVĖS PAUKŠČIAI

   Laisvė ir žmogui, ir valstybei suteikia sparnus svajoti, skristi, kurti. Svajoti apie naujus ateities planus, skristi svajonių sparnais į rytojų, kurti gražesnę, šviesesnę ateitį. Laisvė lyg paukščio skrydis, įprasminantis gyvenimo polėkį, paukštis – laisvės simbolis.

Lietuva... Vienybės ir bendrystės simbolis, spinduliuojantis rankų ir širdžių šilumą.

   Atkurtos mūsų valstybės 100-mečio jubiliejaus proga Semeliškių gimnazija nušvito trispalviu Lietuvos kontūru. Dažnas bendruomenės narys ne tik akis pakėlė, širdį nudžiugino, bet ir nuotrauką padaręs siuntė žinią artimiesiems – “Mes mokame švęsti kūrybingai ir prasmingai!”.

Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečio šventė Semeliškių gimnazijoje

   Vasario 14 dieną Semeliškių gimnazijoje vyko renginys, skirtas Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui paminėti, kurį organizavo 7 kl. mokiniai su klasės vadovu P. Liperskiu. Ankstyvą rytą, prieš renginį, visus gimnazijos mokinius, mokytojus 7 kl. mokiniai papuošė trispalvėmis širdelėmis.

Informacija

   Informuojame, kad nuo 2018 m. kovo 1 d. Semeliškių gimnazijos valgykloje veiks kasos aparatas.


Paroda „Išradėjų šalis - moksliniai tyrimai Vokietijoje“

   Kiekvienais metais vokiečiai įregistruoja daugiau nei 30 000 patentų. Pagal patentų skaičių jie užima trečiąją vietą pasaulyje. Ne veltui tokie išradimai kaip telefonas, kompiuteris, automobilis pakeitė pasaulį. Šių išradimų pirmtakais tapo vokiečiai.

Makaronų tiltai

   Sausio 9 d. Semeliškių gimnazijos technologijų mokytojos Snieguolė Klimovičienė, Eglė Matonienė ir Meilutė Rašimienė dalyvavo seminare „Smulkiosios motorikos reikšmė gerinant mokinių skaitymo, rašymo įgūdžius technologijų pamokose“. Seminarą vedė lektoriai: Vievio gimnazijos vyr. mokytojas Rytis Šakys ir Elektrėnų „Versmės“ gimnazijos mokytojas ekspertas Henrikas Vaišvila..

Kūrybinės dirbtuvės

   Semeliškių gimnazijoje spalio 16 d. mokytoja N. Ustilienė organizavo susitikimą su VGTU kūrybinių industrijų dėstytoju, šiuolaikinio šokio choreografu ir režisieriumi, Vilniaus universiteto kinetinės grupės įkūrėju ir vadovu, avangardinio meno šalininku Andriumi Pulkauninku.

Mūsų kelionė į Vilnių

   Ši spalio 25-oji man buvo ypatinga. Tai ne tik mano, bet ir Vilniaus, mūsų sostinės, gimtadienis. Pasirodo, Vilniui jau 695 metai! Ir būtent šią, deja, žvarboką dieną mes, Pastrėvio skyriaus 2-8 klasių mokiniai, apsilankėme mūsų gražioje sostinėje.

LAISVĖS GYNĖJŲ DIENA SEMELIŠKIŲ GIMNAZIJOJE

   Sausio 13 – ąją vis dažniau esame kviečiami ne gedėti, bet didžiuotis savo laisvės gynėjais, didžiuotis pergale, prisiminti įvykius, pakeitusius mūsų gyvenimą.


Skelbimas

   Beižionių daugiafunkciame skyriuje reikalingas:
- soc. pedagogas 0,5 etato

Ragauk sūrį ,,Džiugas“, būk sveikas ir nudžiugęs!

   Greitėjantis darbų tempas, nesibaigiantys rūpesčiai šiuolaikinį žmogų paverčia skubančiu robotu, nespėjančiu pasidžiaugti gyvenimo malonumais. Vienas iš tokių kasdienių, malonių džiaugsmų- valgis. Deja, skubame ir valgome greitai, nes nėra laiko ragauti ir mėgautis maistu.

KALĖDINIS KARNAVALAS

   Gruodžio 22 d. Semeliškių gimnazijoje vyko tradicinis „Kalėdinis karnavalas“. Karnavalą organizavo 11 kl. mokiniai su klasės vadove O. Bukiniene ir direktoriaus pavaduotoja ugdymui A. Dzikevičiene. Renginio organizatoriai visiems dalyviams pasiūlė temą ,,Televizijos laidos“.

KALĖDŲ BELAUKIANT

   Šventų Kalėdų laukimas – tai laikas sustoti, o sustojus pamąstyti apie prabėgusius metus, nuveiktus darbus, apie žmones, esančius šalia, daugiau laiko skirti brangiems žmonėms.

„Matematinis ir gamtamokslinis raštingumo konkursas“

   Gruodžio 1 d. vyko tradicinis Nacionalinis matematinis ir gamtamokslinis raštingumo konkursas. Džiugu, kad jame panoro dalyvauti net 13 Semeliškių gimnazijos 8-10 kl. mokinių. Šio konkurso metu mokiniai pasitikrino savo žinias matematikos, biologijos, chemijos, fizikos srityse.

Išvyka į spektaklį „MADAGASKARAS“

   Lapkričio 23 d. 11-12 kl. mokiniai kartu su klasių vadovais P. Liperskiu, O. Bukiniene, lietuvių kalbos mokytoja V. Matoniene ir direktoriaus pavaduotoja ugdymui A. Dzikevičiene lankėsi Valstybiniame Vilniaus mažajame teatre.

PARODA „MATEMATIKA“

   Spalio mėn. 26-27 d. Semeliškių gimnazijoje vyko geometrinių figūrų paroda „Matematika“. Eksponatus kūrė 5-12 klasių mokiniai bei neformaliojo švietimo „Linksmoji matematika“ būrelio nariai. Parodą organizavo gimnazijos matematikos mokytojos O. Bukinienė ir T. Grigarovič. Parodos tikslas – mokinius supažindinti su geometrinių figūrų tūriais, plotais ir paviršiais.

Uždekime Vėlinių žvakelę!

   Vėlinės- visų mirusiųjų pagerbimo, paminėjimo diena. Plazdančios žvakelių liepsnos primena žmogaus būties trapumą, laikinumą. Prisimindami mirusiuosius, gyvieji lanko kapines, uždega žvakutes, pasimeldžia už išėjusius į Amžinybę.

"Mano Aleksandras Puškinas"

   Spalio 21 d. Markučių A. S. Puškino muziejus organizavo XVII Lietuvos moksleivių meninės saviraiškos konkursą "Mano Aleksandras Puškinas".

„ŠAUNIAUSIEJI 2017 m. LIETUVOS GAMTININKAI“

   Išrinkti šauniausieji 2017 m. Lietuvos gamtininkai! Spalio 13 d. Lietuvos edukologijos universiteto gamtos, matematikos ir technologijų fakultete vyko respublikinis mokinių gebėjimų konkursas „Lietuvos gamtininkas“.

Tautinė „DERLIAUS KRAITĖS“ juosta

   Po lietaus visada šypsosi saulė, po vasaros atkeliauja ruduo, nešdamas didžiulę išauginto derliaus kraitę. Vienos gėrybės tampa žiemos vitaminų atsargomis, o kitos virsta tautiniais raštais išmarginta juosta.

Europos kalbų diena gimnazijoje

   Rugsėjo 26-oji – Europos kalbų diena, todėl Semeliškių gimnazija visus pasitiko spalvingesnė nei įprastai. Mokyklą jau prieš kelias dienas papuošė spalvingi Europos tautų piešiniai su užrašytais tekstais įvairiomis kalbomis.

Nacionalinis moksleivių festivalis „Piliakalnių Lietuva"

   Smagu įkopti į piliakalnį ir apsižvalgyti... Įdomu ieškoti, atrasti, džiaugtis ir švęsti 2017- Piliakalnių metus. Tam, kad pamatyti savo gimtojo krašto grožį, nebūtina laukti skelbiamų metų temų. Reikia tiesiog domėtis ir patirti atradimo džiaugsmą. 2017- Piliakalnių metai atskleidė istorinę piliakalnių reikšmę, atkreipė dėmesį į istorinio paveldo išsaugojimą.


DĖMESIO !

Su rugsėjo 1–ąja – Mokslo ir Žinių diena !

Projekto "Kas močiutės skrynion sudėta" konferencija.

   Jaunojo muziejininko būrelio nariai, vadovaujami Meilutės Rašimienės, pavaduotoja ugdymui Asta Dzikevičienė, dalyvavo projekto „Kas močiutės skrynion sudėta“ konferencijoje, kuri vyko Trakuose, Trasalio konferencijų salėje. Baigiamajame renginyje buvo pristatyti du projektai: „Vilnijos kraštas - 2016“, „Kas močiutės skrynion sudėta“.

Pabūkime tyloje...

   Semeliškių gimnazijos mokiniai, ruošdamiesi renginiui dalyvavo edukaciniuose užsiėmimuose, “Kryžiai karpiniuose“. Jų metu susipažino su Vėlinių tradicijomis, karpinių karpymo technologijomis. Tai buvo pilietinio, tautinio projekto „Laiko tėkmėje“, finansuojamo Elektrėnų savivaldybės lėšomis, tęsinys.

Netradicinė pamoka Aukštadvario kartodrome

   Spalio 17 dieną , 8-os ir 10-os klasių mokiniai vyko į Aukštadvario kartadromą, kuriame vyko netradicinė pamoka „Kreivaeigis judėjimas gamtoje ir technikoje“. Šią smagią, netradicinę pamoką sugalvojo fizikos mokytoja S. Klimovičienė.

SOLIDARUMO BĖGIMAS

    Spalio 11 d. Semeliškių gimnazijos mokiniai ir mokytojai dalyvavo Solidarumo bėgime, kurį organizavo visuomeninė organizacija „Gelbėkit vaikus“. Bėgimą inicijavo kūno kultūros mokytojai N. Kučinskaitė, J. Gudeliūnas ir direktoriaus pavaduotoja ugdymui A. Dzikevičienė. Šiai iniciatyvai pritarė mokytojos I. Rulevičienė, J. Rusakovienė, N. Ustilienė, O. Bukinienė ir S. Klimovičienė. Jos ragino mokinius išbandyti savo jėgas Solidarumo bėgime.

Pagerbtas masinių žudynių aukų atminimas

    Spalio 6 d. Semeliškėse paminėtos 75-osios žydų žudynių metinės. Renginyje dalyvavo Izraelio valstybės ambasadorius Lietuvai Amiras Maimonas, Elektrėnų savivaldybės meras Kęstutis Vaitukaitis, mero pavaduotojas Arvydas Vyšniauskas, administracijos direktoriaus pavaduotojas Jonas Grybauskas, mero patarėjai Aleksandras Klumbys ir Vaidas Andriejauskas, Švietimo. Kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Džeraldas Dagys, specialistės Jūratė Mikalauskienė, Ramutė Strebeikienė, Semeliškių seniūnė Loreta Karalevičienė, darželio vadovė Angelė Budėnienė, Pasaulio tautų teisuolė Elena Karalevičiūtė- Čepanonienė, Elektrėnų Versmės, Vievio, Kietaviškių, Semeliškių ugdymo įstaigų atstovai ir kt.

„DERLIAUS KRAITĖ“

    Rugsėjo 22-osios dienos rytą, Semeliškių gimnazijos mokiniai ir mokytojai skubėjo į klases, nešini pilnais krepšiais rudens gėrybių (bulvių, morkų, burokėlių, obuolių, moliūgų) ir pilnais glėbiais margaspalvių rudens gėlių. Saulėtą popietę gimnazijos vidiniame kiemelyje iš jų kūrė išradingas kompozicijas.

ŽMOGUS NĖRA SKAIČIUS

    Šiemet minimos 75-osios Lietuvos žydų žudynių metinės. Lietuvos žydų genocido atminimo dieną, rugsėjo 22 ir 23 dienomis Lietuvoje buvo skaitomi Holokausto aukų vardai.

Europos paveldo dienos pamoka

    Rugsėjo 16-18 dienomis Lietuvoje jau 23-iąjį kartą vyko Europos paveldo dienos. Šių metų tema ,,Kultūros paveldas ir bendruomenės".

Pilietiškumo pamoka su Andriumi Tapinu

    Rugsėjo 7 d. įvyko susitikimas su žurnalistu, rašytoju, laidų vedėju Andriumi Tapinu. Šios pilietinės pamokos sumanytoja, organizatorė ir vykdytoja – mokytoja Vaita Vitkauskaitė. Dalyvavo Semeliškių seniūnijos seniūnė Loreta Karalevičienė, laikraščio ,,Elektrėnų žinios“ redaktorė Silvija Bielskienė, bendruomenės ,,Strėva“ pirmininkas Antanas Bielskis, gimnazijos direktorė Irena Adomėnienė, pavaduotoja ugdymui Asta Dzikevičienė, Semeliškių miestelio ir gimnazijos bendruomenė.

Nuorodos

Švietimo ir mokslo ministerija

Švietimo informacinių technologijų centras

Švietimo ir mokslo ministerija

Lietuvos mokinių parlamentas

Profesinis orientavimas

Vaikų privatumas internete

Lietuvos vaikų ir jaunimo centras

Ugdymo plėtotės centras